Jak skrýt, že hledáte nové místo

Jisté zdroje naznačují, že každý čtvrtý z deseti pracovníků plánuje letos změnit zaměstnavatele. Kde ale vzít čas hledat novou práci, když stále pracujete, nebo pečujete o rodinu? Odpověď je prostá: hledejte v práci.

Podle odborníků máte brát hledání nového zaměstnání velmi vážně a věnovat mu maximum času. Jak to ale udělat, když pracujete v otevřené kanceláři a vaši nadřízení vám dýchají na krk? Zde je několik tipů:

- Opatrně s e-mailem. Vytvořte si separátní schránku. Váš potenciální zaměstnavatel nemusí vědět, že si věci vyřizujete v práci a v pracovní době.

- Pozor na oblečení. Ničím na sebe neupozorníte víc, než když se objevíte oděni na pohovor v kanceláři s volnější morálkou odívání. U žen i mužů se ale spodní části obleků považují za méně formální. Sako lze vzít s sebou a převléci se cestou.

- Získávejte reference diskrétně. Jako první asi oslovíte - v případě přání maximálního utajení - čerstvě odchozí kolegy z firmy. Lépe ale poslouží reference od stávajících zaměstnanců, což lze aplikovat, pokud dáte přednost lidem, kteří se s větší pravděpodobností zachovají diskrétně. Pokud váš zdroj dokáže ocenit vaši pracovní etiku, nadšení a úspěchy, nemusíte hledat v řadách vyššího managementu.

- Naplánování pohovoru. Ideální je dostat se na pohovor brzy ráno. Pokud se vám dostane slyšení okolo osmé ranní, dostanete se do práce ještě včas a snáze se omluvíte, aniž byste vzbudili podezření. Nejlepší samozřejmě bude, když se vám podaří vyřídit návštěvu u potenciálního zaměstnavatele ve svém volném čase nebo naplánované dovolené.

- Nepřestávejte se snažit v současné pozici. Nikdy nepolevujte ve standardním tempu. Nakonec se může stát, že zůstanete.

-av-
Zdroj: CareerBuilder - největší americký portál s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje CareerBuilder