Jak ušetřit čas? Nový nástroj pro personalisty a manažery

V dobách rekordně nízké nezaměstnanosti je personalistův chlebíček obzvláště tvrdý. Obsazení doslova každé pracovní pozice se stává opravdovou výzvou, křivky fluktuace zaměstnanců vyskakují z grafů a uchazeči si dnes vybírají firmy, nikoliv naopak. I osvědčené postupy získávání nových pracovníků už dnes přestávají stačit.

TREXIMA - Práce v datech

Systematická práce s reálnými daty přitom může práci personalistů výrazně zefektivnit. Pokud se většina ostatních podniků shoduje na něčem, co se jim osvědčilo, je možná ta pravá chvíle stejný postup zkusit i ve vlastní firmě. A naopak, selhal-li určitý prvek HR u majority firem, proč jej udržovat ve vlastním podniku?

Dostupná data šetří čas. Nemusíte jej ztrácet přípravou podkladů a studiem tématu, věnujte jej vlastní práci!

Data se hodí, když se potřebujete zorientovat, ve kterých regionech se v dostatečném počtu vyskytují určité profese. Nebo chcete více spolupracovat se středními odbornými školami, abyste mohli získávat nové kolegy z řad absolventů. Položili jste si otázku, kolik času vám asi tak zabere pouhé nalezení použitelného přehledu škol a zorientování se v oborech, které tyto školy nabízejí? A co teprve pátrání po počtech žáků v oborech po jednotlivých ročnících nebo dokonce snaha rychle zjistit, kolik absolventů bude zrovna letos obor končit? To je ještě vyšší level hry, určený skutečným detektivům.

TREXIMA - Práce v datech

Všechny tyto informace vám pomůže najít nástroj Práce v datech. Jedná se o interaktivní prostředí pro personalisty, manažery a ekonomy, kteří chtějí mít přehled o situaci na českém trhu práce.

Dozvíte se zde, kolik absolventů vyjde v následujících letech ze středních škol, kolik z nich hodlá dále pokračovat ve studiu a kolik jich už naopak bude na pracovním trhu k dispozici. Sledovat lze data za celou Českou republiku i za jednotlivé kraje a okresy. Jednoduše a rychle tak získáte přehled, kolik potenciálních zaměstnanců přibude ve vašem oboru a regionu.

Kromě žáků středních škol mapuje TREXIMA i celkovou zaměstnanost v Česku a nabízí informace o tom, kolik osob pracuje v jednotlivých profesích a regionech.

Personalisté zase ocení výstupy pravidelného šetření HR Monitor, kterého se účastní zástupci firem z celé České republiky. Aktuální studie se věnuje otázce, jak si udržet současné zaměstnance. Ve kterých odvětvích mají podniky největší problém s nežádoucí fluktuací a jak na ni reagují? Z jakého důvodu a po jak dlouhé době ve firmě lidé nejčastěji odcházejí?

Přístup do Práce v datech si lze předplatit na 3, 6 nebo 12 měsíců. Zákazník v tomto případě získá neomezený přístup do aplikace, a může tak sám pracovat se všemi dostupnými daty, která jsou zobrazena v přehledných mapách, grafech nebo tabulkách.

Nástroj si lze prvně vyzkoušet i bezplatně.

Podrobnosti o službě a ukázky výstupů najdete na webu Práce v datech.

TREXIMA - Práce v datech

Ukázka Mapa žáků SŠ pro profesi Prodavač

 

 TREXIMA - Práce v datech

Ukázka - Mapa zaměstnanosti pro profesi Prodavač

 

TREXIMA - HR Monitor

Ukázka výstupů nástroje HR MONITOR