Jak změnit místo a ne zaměstnavatele?

Špatný šéf nebo nuda patří mezi hlavní faktory, kvůli kterým můžete cítit nutkání ke změně. Co když se vám ale nechce opustit stávajícího zaměstnavatele? Není nic jednoduššího, než zkusit přejít na jinou pozici ve „své“ firmě.

- Držte se standardů. Obvykle se očekává, že zaměstnanec zůstane v pozici minimálně půl roku až dva roky. Zjistěte, jaká jsou v tomto směru očekávání vašeho zaměstnavatele.

- Vysondujte možnosti. Řada velkých firem ráda rekrutuje ve svých vlastních řadách. Pravidelně se informujte, zda je volné místo, které by vás zajímalo. Pokud nechcete déle čekat a vysněné místo není volné, zjistěte, zda nejsou volné některé těžko obsaditelné pozice, pro které vás zaměstnavatel ochotně proškolí.

- Jděte ve šlépějích svých kolegů. Poptejte se, kdo a jak přešel v minulosti na jiné pozice a požádejte o radu, jak jednat s HR nebo managementem.

- Najděte za sebe náhradu. Jakmile se rozhodnete k akci, začněte hledat někoho, koho by zajímala vaše současná pozice. Pokud budete mít někoho schopného v záloze, máte větší šanci, že nadřízený bude celé transakci nakloněn.

-av-
Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com