Je šéf chytřejší než vy?

V mnohém ohledu je vztah mezi zaměstnancem a jeho šéfem či zkušeným manažerem vztah rodiče a dítěte. Zaměstnanec nejprve horlivě poslouchá vše, co nadřízený řekne a jako mladší osoba hledá své místo. Tento vztah může být někdy komplikovaný, zvláště pokud zaměstnanec prochází „profesionální pubertou“, tzn. že má pocit, že všechno ví, všechno zná a žádnou radu nepotřebuje.

 

 

Co když ale nastal problém, že váš vřelý vztah se šéfem není zrovna po vašem gustu, protože se vám zdá, že jeho rady už moc zasahují do vašeho života nebo začíná být hrubý? Věřte ale, že ve většině případů si vy sami pletete radu osobní a radu kariérovou. Šéf většinou nechce zasahovat do vašeho soukromí, ale snaží se vám naznačit, abyste si dali pozor a nezničili vše, co jste dosud budovali. Pořád je šéf člověk, který má mnohem více zkušeností.

 

 

Vyhodil například vaši známost z kanceláře? Tak to proto, abyste se nerozptylovali od práce a neudělali například důsledkem návštěvy špatné pracovní rozhodnutí. Pokud na vás zakřičí, pak je důvodem často neinformovanost. Pamatujte, že ho musíte informovat o všem. Opravdu o všem. Jako šéf totiž musí vědět všechno, aby se mohl stále jako šéf cítit.

 

 

Pokud vaše vztahy tedy nejsou už tak ideální, zkuste se nejprve zamyslet sami nad sebou.

 

 

-pk-

 

 

 

Zdroj: Joan Lloyd & Associates - stránky americké koučky Joan Lloydové
Zobrazit přehled článků ze zdroje Joan Lloyd & Associates