Kdo se stydí, nesmí do lesa

Máte problémy se stydlivostí? Pokud si to uvědomujete, je to první krok k řešení. Stydlivost ale neukazuje, jací jste. Popisuje vaše chování, reakce na konkrétní situace, způsoby, jimž jste se naučili a utvrdili se v nich při zkušenostech s ostatními.

Možná si myslíte, že o vás ostatní uvažují negativně a nemají vás rádi. Máte pocit, že jsou lepší a normálnější než vy. Očekáváte, že věci se budou vždy vyvíjet horším směrem a často tak tomu i je, právě díky vašemu uvažování. Zkuste svou stydlivost překonat:

- Uvědomte si, že chtít změnu a věřit jí je skutečně možné. Nenechte svůj strach, aby vás odradil od řešení vaší situace.

- Nahraďte negativní myšlenky pozitivními. Musíte být pozitivní vzhledem k sobě i okolí. Tento pozitivní přístup vám pomůže spojit se s ostatními.

- Stanovujte si realistické a smysluplné cíle. Přistupujte k sobě jednoduše a jasně.

- Naučte se relaxovat a vyrovnávat s úzkostí. Sestavte si vhodný rozvrh. Pravidelně odpočívejte a učte se mít pod kontrolou své emoce.

- Zkoušejte si situace dopředu. Získáte tak pocit kontroly a možnosti řídit jednotlivé situace.

- Naučte se ukazovat přízeň a pomáhat ostatním. Když nabídnete svou pomoc, získáte příležitost poznat nové lidi. Lidé vás začnou vnímat ve vašem světě.

- Pamatujte si, že rozdíly v názorech jsou přirozené a i druzí se mohou mýlit. Pokud tedy někdo nesouhlasí s vaším názorem, není to zločin.

- Oblékejte se vkusně a jednejte se sebedůvěrou. Pomůže vám to získat důvěru.

- Získávejte si důvěryhodnost progresivně úspěšnými zkušenostmi. Dávejte si jednoduché úkoly, které vám pomohou získat sebevědomí.

- Rozvíjejte své dovednosti v praxi a učte se novým. Nové dovednosti vám pomohou zbavit se stydlivosti.

-kk-
Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com