Najměte si rádce, vaše práce bude efektivnější

Manažeři ve firmě mohou být největší a nejbohatší zdroj talentů. Jen je třeba, aby si to sami uvědomili, že mohou své zaměstnance učit, nejen je řídit.

Většina lidí, kteří dnes nastupují do firemního týmu, chce mít člověka, který se o ně bude starat, bude ji radit a bude jim nápomocen. Někoho, kdo je nebude jen řídit a kritizovat, ale učit a vzdělávat.

 

Pokud má zaměstnanec nad sebou někoho, kdo mu radí, je jeho práce mnohem efektivnější, než kdyby se pomalu vším prokousával. Když má nový zaměstnanec takového rádce, dosahuje brzy lepších výsledků než jeho kolegové, kteří mohou být na dané pracovní pozici déle.

 

Rádce-mentora však nemusí potřebovat jen noví a mladí zaměstnanci, klidně může být ku prospěchu osobě, která ve firmě dělá třeba již dvacet let. Nikdy není pozdě na to, zlepšovat se.

 

Možná, že váš manažer zrovna nebude mít chuť ani čas vaším rádcem být, zkuste tedy někoho jiného. A vůbec není od věci sáhnout například do řad „vysloužilých“ manažerů. Budou na vás mít čas, nebudou ve stresu a naučíte se mnoha věcem.

 

-pk-
Zdroj: Bloomberg Businessweek - portál prestižního amerického týdeníku Business Week a mediální agentury Bloomberg
Zobrazit přehled článků ze zdroje Bloomberg Businessweek