Nejčastější důvody, proč chodíme pozdě do práce

Pokud přijdete pozdě do práce nebo na přijímací pohovor, bude vám to prominuto v případě, že vaše výmluva bude dokonalá. Některé výmluvy jsou opravdu šílené, jiné legrační a některé opravdu vynalézavé, ale když jsou všechny navíc dokonalé, tak vlastně proč ne? Přečtěte si nejlepší a nejdokonalejší výmluvy a inspirujte se.

Představte si situaci, že ráno musíte být v devět hodin v kanceláři, kde už na vás čeká velmi důležitý klient. Jenže v osm nemůžete najít klíče, když už je najdete, tak je pozdě, takže sednete do auta a řítíte se do kanceláře, ale musíte to ještě vzít přes policejní stanici kvůli překročení rychlosti a nakonec skončíte v zácpě. A v takovéhle situaci hledejte omluvy!

Tak například jste si běželi v županu do schránky pro noviny, dveře se vám zabouchly, neměli jste mobil, abyste zavolali zámečníka, nikdo u sousedů neotvíral, tak jste běželi naproti do obchodu, aby vám půjčili telefon, zavolali jste zámečníka a čekali, než přijede.

Nejvíce používaná výmluva je ta s rozbitým autem, které vám už moc neslouží, ale bohužel nemáte na to, pořídit si nové. A hádejte kolik much jednou ranou zabijete. Další časté výmluvy jsou na zácpy a hromadné dopravní prostředky.

Až budete výmluvu vymýšlet, myslete na to, že kromě dokonalosti musí být i pravděpodobná. 

-pk-

Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com