Nenávidíte svou práci?

Není nic horšího, než vykonávat práci, kterou nemáte rádi. Potřebujete ale platit účty. Jak takovou situaci zvládnout co nejlépe?

V první řadě se naučte dávat si týdenní cíle. Práce, kterou děláte nyní, vám nevyhovuje, to ale neznamená, že neexistuje nic jiného, co byste mohli dělat. Najděte si proto každý den čas, kdy budete pracovat na svém životopise a hledání kariérních možností, které by vás uspokojily.

Další doporučení zní udělat si denně čas jen pro sebe. Pravděpodobně vás znechucuje myšlenka odchodu do kanceláře, ale když vstanete dříve a uděláte si dobrou kávu, poslechnete příjemnou hudbu nebo v klidu přečtete noviny, může vám to pomoci. Když budete chodit do nevyhovující práce v rozhořčeném stavu, jen si tím přitížíte.

Rozvíjejte své mimopracovní zájmy, které vám pomohou vyrovnat se s pracovními frustracemi, tzv. vypustit páru. Uvědomte si, že nic není trvalé. Na nevyhovujícím místě nezůstanete po zbytek života. Každý z nás má svůj život ve vlastních rukou, a pokud chce změnu, může jí dosáhnout.

-kk-

Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues