Optimalizované procesy v administrativě a službách? Žádná pohádka

Ať už pracujete či nepracujete ve výrobním podniku, jistě máte alespoň obecnou představu o tom, jak takové výrobní procesy zhruba probíhají. Je k tomu potřeba dodržovat určité normy i zásady „štíhlého managementu“ pro zajištění kvality a optimalizovat produkci pro zamezení plýtvání omezenými zdroji…

Dobře, ale co další procesy nevýrobní povahy, na které můžeme nalepit obecnou cedulku „administrativa a podpůrné služby“, které zajišťují plynulost procesů jako je vývoj, nákup, logistika, prodej nebo třeba personalistika? A to stejné se samozřejmě týká i procesů v nevýrobních firmách a ve službách. Kolikrát se vám už stalo, že vám například chyběly potřebné informace, abyste se mohli fundovaně rozhodnout o dalším kroku? A kolik nervů vás stálo následné zjištění, že se stačilo pouze zeptat kolegy, poslat email do správných rukou nebo zaznamenat nenápadný dokument ležící už od rána na okraji vašeho pracovního stolu? Nebo jindy jste třeba zjistili, že stejnou práci dělali zároveň dva lidé, aniž by o sobě věděli či ještě hůře, že potřebnou činnost naopak neudělal vůbec nikdo, protože měl za to, že danou věc má na starosti vedlejší útvar...

Náklady podrásaných nervů jsou ale jen pouhou špičkou ledovce ve srovnání s potenciální finanční ztrátou způsobenou třeba založenou objednávkou od významného klienta nebo zdlouhavým a složitým interním procesem schvalování. Takže zatímco výroba má možná svůj efektivní provoz v malíčku, tak režijní náklady zaštiťující právě tyto podpůrné administrativní procesy jsou mnohdy oříškem, a to nejenom pro výrobní firmy, ale ještě více v oblasti služeb.

Jak tedy zajistit, že ani v administrativních a dalších podpůrných procesech, bez kterých se fungování vaší společnosti zkrátka neobejde (ano, neobejde), není omezenými zdroji plýtváno? Je k tomu potřeba komplexního přístupu v rámci Lean managementu, ovšem se specializovaným zaměřením na oblast služeb, který se někdy označuje jako Lean Office

Chcete uvažovat komplexně a „štíhle“ i v obslužných procesech a v nevýrobních firmách? Přijďte se inspirovat praxí

Úspěch bez práce? Leda v pohádce. Zajistit efektivitu vašeho firemního rozvojového programu, který pozvedne nejen vaše administrativní procesy, nepůjde bez určité kombinace vhodných zlepšovacích nástrojů. A právě na jejich vzájemné provázanosti staví metodika For Business Excellence vyvinutá vzdělávací společností FBE, která má za cíl zvýšit dopady vašeho rozvojového programu do praxe.

Zúčastněte se v „úsporném“ duchu „štíhlého řízení“ jednodenního praktického semináře pořádaného společností FBE, který nabízí jedinečný pohled na jeden z nástrojů komplexní metodiky propojení soft a hard nástrojů For Business Excellence. Téma?

„Lean management a optimalizace procesů v administrativě a službách“

S vlastními zkušenostmi z konkrétních projektů v průběhu setkání vystoupí řada domácích i zahraničních konzultantů mezinárodní konzultační sítě firem SPIN. Přijďte si vyměnit názory a zkušenosti s profesionály ze Německa, Francie, Slovenska, Polska i Česka. Kdy?

3. října 2014 od 9:00 do 15:00 hodin

Dozvíte se, jaké metodiky použít, jakým chybám se vyhnout i jak si získat lidi, aby se optimalizaci procesů nebránili a stáli za vaším společným cílem a řadu dalších užitečných informací, které mohou posunout váš business o něco dál.

Chcete vyhrát volný vstup na akci? Zapojte se do naší soutěže na konci článku.

Bližší informace k samotnému semináři a přehled dalších otevřených kurzů k vybraným problematikám představujícím ukázky z kompetenční akademie For Business Excellence naleznete v tabulce níže.

Na videoukázku z kurzu vyjednávání se můžete podívat zde.

Přehled podzimních veřejných kurzů FBE

Soft

Hard

24. - 25. 9.

Empatická asertivita For Business Excellence

 

 

3. 10.

Lean management ve službách - seminář For Business Excellence

3. 10.

Lean management ve službách - seminář For Business Excellence

8. – 9. 10.

Vyjednávání pro neobchodní pozice For Business Excellence

22. – 23. 10.

FMEA For Business Excellence For Business Excellence

11. – 12. 11.

Your Leadership Drive I For Business Excellence

5. – 6. 11.

Lean Office For Business Excellence

Letáček s přehledem všech podzimních otevřených kurzů FBE a s obsahem přístupu For Business Excellence si můžete stáhnout zde.

Přihlášku naleznete zde.

 

Soutěž o 5 volných vstupů na seminář „Lean management a optimalizace procesů v administrativě a službách“

Chcete vyhrát ÚČAST ZDARMA na semináři „Lean management a optimalizace procesů v administrativě a službách"? Zodpovězte do 18. září následující 3 jednoduché otázky a soutěžte o jeden z 5 volných vstupů na akci.

Litujeme, ale soutěž již byla ukončena. Výherci jsou:

  • paní Daniela K. ze společnosti Yusen Logistics
  • paní Martina N. ze společnosti Saint-Gobain Building Distribution CZ
  • paní Silvia L. ze společnosti Inventec
  • pan Michal U. ze společnosti CHEMOTEX Děčín
  • pan Jakub K. ze společnosti PrimeRevenue

Všem soutěžícím děkujeme za účast.