Personalisté, zúčastněte se workshopu o komunikaci a řešení krizových situací

Personalisté myslí stále na ty druhé. A co na sebe?

Zveme vás na workshop Mistrovské způsoby komunikace a řešení krizových situací určený všem personalistům, kteří, byť všichni zastávají stejnou pracovní pozici, mají pokaždé o trochu jiné povinnosti, pracovní zázemí i zodpovědnost. Společně si, se zapojením různých kreativních a hereckých postupů, ukážeme cestu k vyprofilování vlastní role v konkrétní firmě.

Termín: 2. června 2017, 9:00-12:00

Místo: SMOSK (K Centrum), Senovážné náměstí 23, 110 00 PRAHA 1 - Nové Město

Kurz vede zkušená lektorka a moderátorka Mgr. Jarmila Skopalová

Účast na workshopu je zdarma.

Pozvánka platí pro jednu osobu ze společnosti. Do přihlášky prosím vyplňte fakturační údaje vaší společnosti.

Tato akce, bohužel, není určena pro lektory a zástupce vzdělávacích a školicích firem. Rádi se s vámi setkáme na jiných setkáních a kurzech společnosti 1. VOX.

Co vás čeká?

  • V průběhu první hodiny se budeme věnovat komunikaci s vlastním fyzickým i emocionálním tělem, myšlenkami, rozumem, egem a  intuicí. Uvědomíme si, co všechno s námi „mává“ proti naší vůli, co můžeme ovlivnit a co je třeba přijmout. Poznáme vnitřní motivace, které dostáváme každý den a neposloucháme je. Ale to samé mává s naším partnerem v diskuzi a my si často tyto signály bereme zbytečně osobně.
  • Druhou hodinu setkání zaměříme na přípravu nové role s využitím kreativních postupů: co se ode mne očekává, co mě stresuje, jak se chci chovat v krizových situacích. Zaměříme se na prvky nové role – gesta, oblečení, jiná řeč těla, hlas, mimika i pohled.
  • Poslední hodinu setkání věnujeme praktickému tréninku. Všichni budeme pomáhat všem aneb „Jeden za všechny, všichni za jednoho“.

Pozvánka lektorky

Máte fantazii? Tak ji probuďte! Chcete být jistější a přesní? Hrajte si!

Použít herectví v práci neznamená přetvářku. To je to první, na co se mě účastníci ptají a z čeho mají strach. Vlastně je to úplně naopak – jakmile poznáte herecké postupy, začnete se vyjadřovat mnohem přesněji a pro lidi okolo sebe budete čitelnější. Vaše signály budou jasné, už se lidé nebudou plést v tom, zda je pozorně posloucháte nebo zda se díváte do mobilu proto, že vás nezajímají.

Řeč těla nemusí být tak jednoznačná, jak se říká. Herci to studují na nás, obyčejných smrtelnících, a pak tvoří svoje postavy, které tak milujeme. Herec ví, že poposedávání je projevem nervozity, ale také nepříjemných hemoroidů. Když před vámi někdo poposedává – jak si to vysvětlíte?

Herec ví, jaké prostředky užít, aby představení, které hraje už po sté, vypadalo jako by jej hrál poprvé. Proč nevyužít jeho postupy k tomu, abychom k situaci vždy přistoupili s otevřenou myslí, tedy připraveni na to, že možná bude jiná, než jakou ji čekáme?

Vytvořit si svoji vlastní novou roli pak znamená uvědomit si, jaký/jaká jsem. „Personalista“ je obecná role. Vy sami můžete být trenérem, laskavou mámou, přísným otcem, královnou na svém území, dobrodruhem, který vše zvládne. To jsou příklady rolí, které si vaši kolegové sami vybrali a pro které jsme hledali ta správná herecká vyjádření – pohled, postoj, hlas, oblečení, komunikaci s příchozím a nakonec – řešení krizové situace, kterou bylo třeba vymodelovat tak, aby vyzněla podle jejich potřeby. Tedy nekonfliktně a rychle.

Jak vidíte – žádná přetvářka. Jen přesnější používání všech prostředků, které všichni máme a které si často vůbec neuvědomujeme.

Přijďte, bude legrace. :-)

Jarmila

Jarmila Skopalová

O lektorce

Jarmila Skopalová absolvovala obor herectví na DAMU se specializací na umělecký přednes a mluvené slovo. Spolupracovala jako moderátorka s řadou rozhlasových stanic a od roku 2001 pracovala v České televizi jako dramaturg redakce zábavy. Podílela se na mnoha pořadech, například: Hledání ztraceného času, cyklus Úsměvů, udílení cen TýTý či Dobročinná akademie Paraple. Následně působila jako moderátorka v TV Metropol.

Registrujte se na akci.