Práce v pyžamu? Nový trend?

Jakub Pacanda, jednatel SMART BUZZ, s.r.o.

Co kdybyste se od teď účastnili porad v teplácích, chvíli poté, co jste vypravili děti do školy, diskutovali s ředitelem o plánu na další měsíc při cestě do zahraničí nebo třeba jednali s kolegou, který je právě na druhém konci planety? Trend být neustále v kontaktu s kýmkoliv a téměř kdykoliv neustále narůstá a tím se začíná šířit z osobního i do pracovního života. Zároveň s tím roste zájem o efektivní práci, která je jednoduchá a ušetří spoustu času a hlavně peníze. Mnozí jsou k aplikacím umožňující virtuální komunikaci kritičtí, zejména z důvodu bezpečnosti a ochrany, soukromí při práci. Avšak s rostoucím počtem uživatelů se míra rizika nebezpečnosti a úniku dat snižuje.

Pro budoucí úspěšnost v kterémkoliv odvětví je nutné si uvědomit, že klienti budou čím dál tím více náročnější, budou oceňovat jednoduchost, rychlost a to vše budou chtít řešit on-line. Jít na úřad a vyčkávat frontu? Brát si na to půl dne volna? A to jen kvůli tomu, abyste dostali informaci, že daný formulář je v přihrádce vpravo? Proboha proč? Není jednodušší přejít na webové stránky, spojit se online s pracovníkem, který Vás odkáže na danou „přihrádku“ u nich na webu? A co třeba příprava smluv ve vaší bance nebo výběr tarifu a dotovaného telefonu od vašeho mobilního operátora? Přesně tak, jak to znáte z kamenného obchodu.

Nakupujete na internetu? Stalo se Vám někdy, že text uvedený u produktu Vám absolutně nic neřekl? Co jste udělali? Zvedli jste se ze židle a došli se zeptat do kamenného obchodu? Jen proto, abyste se pak znovu vrátili k počítači a vyhledali si zboží na internetu za nejlepší cenu? A co kdyby byl ten profesionál k dispozici rovnou ve Vašem prohlížeči? Není to úspora času, který můžete raději strávit s rodinou, přáteli nebo jiným způsobem?

A jaký přínos to na druhé straně přinese prodejcům nebo majitelům firem? Další call-centrum? Další milionové náklady? Ne to vůbec ne! Naopak, žádné call-centrum, ale efektivní levný nástroj, který poskytnete svým profesionálním prodejcům, které už ve firmě máte, těm co rozumí produktům a díky svému „online charisma“ dokončí objednávku i s tím nejnáročnějším zákazníkem, který by vaší stránku pravděpodobně opustil. A co takového prodejce nechat pracovat doma? Byl by to pro něj další benefit vedle týdnu dovolené navíc? Byla by to pro Vás úspora peněz spojená s provozem jeho místa na pracovišti (místo, energie, káva z vašeho automatu)?

A co školení, těchto prodejců? Uměli byste si představit online trénink, kdy nejzkušenější prodejce učí nováčky a všichni sedí doma u počítačů? Není lepší a efektivnější peníze spojené s reálnými poradami jednoduše utratit při zábavě za firemní večírky nebo za mzdy těch nejlepších? Určitě Vás napadne, že doma nebudou zaměstnanci odvádět 100% výkony. Na to upřímně říkám „A u Vás ve firmě ty výkony odvádí na 100%? Nalijme si čistého vína, vždyť jsou to samá kafíčka, cigárka, pauzičky a nakonec člověk stejně efektivně pracuje tak 3 hodiny z pracovní doby denně a to všechno jste buď nuceni přehlížet a platit nebo jste nuceni s nimi ukončit pracovní poměr a najít někoho kdo bude dělat 4 hodiny“.

Díky tomu, že dáte „svým“ lidem více svobody, tak ve firmě spíše zůstanou ti kreativní, zodpovědní spolupracovníci. Když se domluvíte, že daný úkol bude ve čtvrtek na stole, tak je ve skutečnosti jedno, zda ten pracovník své úkoly bude dokončovat ve středu ve tři hodiny a bude sedět ve firmě, znuděně přemýšlet nad tím, že za hodinu „padla“ anebo až v 18:47, kdy je s rodinou po večeři, děti se koupají a on má na dokončení klid. Navíc kdyby nebylo něco jasné, vždy se dá dohodnout online konzultace s kolegy, porada, prostě cokoli a to třeba v devět večer při televizi nebo ve čtvrtek ráno.

O možnostech, které virtuální pracovny umožňují, se paradoxně ví jen málo a ještě méně jsou využívány v praxi.

Zajímavým a efektivním řešením je aplikace virPR, která je cenově dostupná téměř každému. Více informací o aplikaci a tarifech nejdete na http://virpr.cz/hrnews.

VirPR od společnosti SMART BUZZ, s.r.o.

 

virPR – Vaše virtuální pracovna v profi verzi

Běžná cena 1050 Kč/měsíc, cena na HR e-shopu 500 Kč/měsíc

Díky HR News máte 47% slevu na Vaš i vlastní virtuální pracovnu od společnosti SMART BUZZ, s.r.o. a to v plné verzi (změna barev, vlastní logo a až tři reklamní bannery).

VYUŽITÍ

  • PŘÍMÝ PRODEJ NA INTERNETU

  • WEBINÁŘE

  • FIREMNÍ ONLINE PORADY

  • NÁSTROJ PRO TECHNICKOU PODPORU VAŠICH WEBOVÝCH STRÁNEK

  • A MNOHO DALŠÍHO

Více na http://virpr.cz/hrnews

Zdroj: SMART BUZZ, s.r.o. - provozovatel aplikace virPR - virtuální pracovny umožňující audiovizuální online komunikaci v reálném čase mezi lidmi prostřednictvím internetu
Zobrazit přehled článků ze zdroje SMART BUZZ, s.r.o.