Řešení, jak ve firmách nastavit ESG transformaci

Vážení HR manažeři, jste mistry ve vyvažování lidských talentů a obchodních strategií. Nyní Vás čeká další úkol – ESG integrace, nejnovější přídavek k Vašim mnoha rolím. Evropská taxonomie a CSRD regulace začínají klást stále větší důraz na zapojení ESG principů a jejich implementaci do DNA každé větší firmy. Vám tedy nezbývá než skutečně pochopit, jak je toto nové, komplexní paradigma významné pro firmu, jak jej prakticky uchopit a aplikovat napříč mnoha aktivitami. To je spousta práce a otázkou často je, kde vůbec začít. Pojďme se proto společně podívat na ESG jako na příležitost pro obohacení firemní kultury a posílení Vašeho týmu.

Ilustrační snímek

Tato tři písmena rezonují na firemních chodbách s čím dál větší intenzitou a nejsou jen o zelené energii nebo recyklačních programech. Jsou o nastavení udržitelných pracovních postupů a o kultuře, která reflektuje společenskou odpovědnost a etiku. A právě zde máte Vy, HR profesionálové, klíčovou roli.

Místo toho, abyste ztráceli drahocenný čas studiem obecných online kurzů, které často postrádají hloubku a relevanci pro praktické nasazení, nebo si najímali externí konzultační firmy za astronomické částky, představte si, že byste měli možnost se nezávisle poradit. Promluvit si s někým, kdo dokáže namixovat nejen ten správný koktejl oborových expertů na udržitelnost s desítkami let zkušeností z praxe, ale zároveň v případě potřeby zajistit i zkušené facilitátory z oblasti profesní etikety či konflikt managementu, kteří v případě zájmu pomohou i s implementací. Navíc jsou schopni diskuse o citlivých tématech, kterých je v kontextu ESG skutečně nemálo. 

Málokdo má dnes ve firmách takový potenciální dopad na budování rezilientní firemní kultury, která směřuje k hodnotám zodpovědného podnikání a udržitelnosti, jako právě Vy. Naším cílem je proto vybavit Vás i ostatní klíčové hráče, kteří ve firmách utváříte zásadní role ESG týmu, těmi nejlepšími nástroji a postupy, a to s minimálním množstvím další byrokracie. 

P.S. Nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho newsletteru na info@epaprague.com. Získáte pravidelný přehled o nejnovějších trendech v oblasti ESG a evoluci podnikové etikety.