Slova, která v CV skórují

Když sháníte práci, může být první „překážkou“ na cestě k úspěchu vaše nekvalitní CV. To, jak představíte sebe a své dovednosti prostřednictvím CV, pro vás může a nebo nemusí otevřít dveře.

Bez ohledu na odvětví hledá každý zaměstnavatel adepta se specifickými schopnostmi a zkušenostmi, které jsou dost často jmenovány již v popisu pozice. Například v oblasti managementu se mihnou výrazy jako „vedení“, „vůdcovství“, „týmová práce“, „motivace“ aj. V oblasti technologií budou definice ještě konkrétnější, například vyjmenovaný software, se kterým by měl adept umět pracovat.

Vaše CV by mělo zahrnovat tato klíčová slova, to vás udrží na vrcholu hromady žádostí.

Pokud chcete upravit vaše CV pro konkrétní pozici, přezkoumejte požadavky pro pozici a hledejte důležitá slova a fráze. Následně je vhodně zabudujte do vašeho CV. Samozřejmě nesmíte přehánět a také neuvádějte zkušenosti, které nemáte.

Pokud se chystáte udělat výraznou změnu v kariéře, nebo nemáte některou z požadovaných nebo preferovaných zkušeností, umístěte prohlášení ohledně vašeho kariérního cíle na úvod vašeho CV. Toto prohlášení by mělo být stručným popisem vašeho primárního cíle. I zde můžete použít některá klíčová slova a vysvětlit zaměstnavateli, jak byste si přáli využít své zkušenosti a dovednosti.

-av-
Zdroj: Career Journal - portál amerického listu Wall Street Journal zaměřený na zaměstnání a kariéru
Zobrazit přehled článků ze zdroje Career Journal