Váš úkol není jen zaplnit pozici

Většina náborářů má problém vypořádat se s pracovní zátěží, zvlášť tou, kterou jim přináší náročná administrativa. Administrativa, náborový proces a jednání je většinu velmi zatěžuje. Přesto je jejich firmy nadále zavalují a očekávají lepší náborové výsledky.

Bláznovství: Dělání té samé věci stále dokola a očekávání různých výsledků. (A. Einstein)

Na kolik CV se ještě budete muset podívat, než oslepnete? Kolik hodin strávíte prohledáváním stránek? Na kolik schůzí a školení o procesu půjdete, než nakonec řeknete „dost“?

Někdy je výsledkem náborového přetěžování špatný výsledek náboru. Autor pokládá při svých setkáních náborářům prostou otázku: Co je nejdůležitější věc, kterou děláte pro svou firmu? Odpověď dostává stále stejnou: Zaplňuji pracovní místa.

Toto uvažování a postoj by se měl změnit. Zaplnění pracovního místa je jen výsledek činnosti. Když se náborář příliš zaměří na obsazení pracovního místa, nevěnuje takovou pozornost skutečnému náborovému procesu. Nábor přinese zásobu talentů, které mohou být vpuštěny, když se uvolní pracovní pozice. Nábor je to, co vás vede k obsazování míst nejlepšími kandidáty.

Abyste mohli být dobří, musíte utéci od administrativy. Začněte se věnovat náboru a ne obsazování pozic!

-av-
Zdroj: ERE.net - přední světová online komunita pro odborníky z oblasti náboru
Zobrazit přehled článků ze zdroje ERE.net