Věříte svým zaměstnancům? Pak delegujte

Delegování je jedním z nejlepších způsobů, jak pomoci zaměstnancům k úspěchu. Pomáhá budovat jejich sílu a schopnosti prostřednictvím zvyšování odpovědnosti a individuálních výzev. Co z toho má manažer? Získá tím více času na věci, které pro něho mají větší hodnotu a jsou důležité pro firmu. Přesto se však řada manažerů delegování brání. Říkají si:

- Dokážu to udělat rychleji.

- Dokážu to udělat lépe.

- Nemám čas někoho koučovat.

- Nemám čas poskytovat zpětnou vazbu.

Pokud však dovedete vše udělat rychleji a efektivněji, na co máte zaměstnance? Nemáte-li čas na koučování a zpětnou vazbu, proč jste v pozici, kde řídíte lidi? Hlavním úkolem manažera je rozvíjet zaměstnance tak, aby mohli uspět. Chcete-li úspěšně delegovat, musíte jim věřit. Delegovat můžete:

- povinnosti, které z časových důvodů nemůžete splnit sami,

- rutinní úkoly,

- řešení problémů,

- příležitosti pro rozvoj dovedností,

- současné povinnosti, které by neměly být dále zdůrazňovány v rámci vaší role.

Jak tedy delegovat? Časová investice předem se může hodně vyplatit. Pečlivě proto plánujte.

- Analyzujte zaměstnance. Jaké jsou jejich silné stránky, možnosti rozvoje a příležitosti pro rozšíření pravomocí?

- Sejděte se. Jakmile spojíte konkrétního zaměstnance s konkrétní příležitostí pro delegování, sejděte se a vysvětlete mu, co a proč má dělat a jaké výsledky očekáváte. Pak nabídněte školení nebo koučování a ujasněte si hranice a úrovně podpory od vás i ostatních.

- Stanovte úrovně autority. Chcete, aby pověřený zaměstnanec přišel s doporučeními a teprve poté jednal? Nebo jej necháte rozhodovat, jednat a nakonec přicházet s informacemi o pokroku?

- Sledujte zaměstnance a poskytujte další koučování a zpětnou vazbu. V úvodní fázi očekávejte pokles výkonnosti, jelikož se zaměstnanec bude učit fungovat v neznámém prostředí. Pokud jej však správně připravíte, můžete brzy očekávat posílení důvěry, znalostí i dovedností.

-kk-

Zdroj: HR Tools - americký portál pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Tools