Wellbeing v práci jako benefit. Jak ho řeší vaše firma?

Pohodlí se v práci stalo vyhledávaným benefitem. Jako důležitou součást pracovního prostředí ho vnímá až 90 procent firem a zaměstnanců. Na wellbeing se už běžně ptají uchazeči při pohovorech o práci. Nejde přitom jen o příspěvky na multisport kartu nebo možnost uvařit si v práci dobré kafe, ale především o to vytvořit zaměstnancům kvalitní pracovní prostředí: přívětivé, moderní a s dostatkem soukromí.

SilentLab MICROOFFICE QUADRIO III Vitra fotograf Ondrej Kosik

Firmy se po koronavirové pandemii stále potýkají s problémem, jak vrátit své zaměstnance zpět do práce. Z pohodlí domova se jim do kanceláří nechce. Řada z nich totiž zjistila, že si ji dokážou dobře organizovat na dálku a pracovat odkudkoliv. Jak tento problém mají firmy vyřešit a co nového mohou zaměstnancům nabídnout?

Dodat pohodlí na míru

Možností je řada. Od nákladné přestavby interiéru, nákupu nového nábytku nebo po zrušení open space kanceláří. To vše ale vyžaduje vysoké finanční náklady. Řešením jsou komfortní klidové zóny, které jsou mobilní a zároveň zapadnou do jakéhokoliv architektonického řešení.

SilentLab MICROOFFICE QUADRIO I Vitra fotograf Ondrej Kosik

Právě to nabízí letošní novinka - mikrokancelář MICROOFFICE REALM. Netradiční wellbeingová akustická zasedačka poskytuje zaměstnancům klid, soukromí a zároveň je vizuálně spojuje s okolím firmy. Vyrábí ji česká firma SilentLab, která před sedmi lety vznikla jako startup a v současnosti je již světovým lídrem mezi producenty interiérového akustického designu. MICROOFFICE REALM je ideálním místem pro pracovní jednání, neformální setkání s kolegy i relaxační zónou.

Mezinárodní úspěchy určují trendy

Prosklená část stropu mikrokanceláře REALM umožňuje, aby světlo maximálně proniklo do jejího vnitřku a opticky ho zvětšilo. Prostor je navíc vybaven pohodlnou pohovkou, stolkem a poličkami, které může doplnit i televize. Zaměstnanec si díky tomu připadá jako ve svém obývacím pokoji. Není náhodou, že díky svým benefitům získala mikrokancelář REALM letos v červnu na veletrhu NeoCon v Chicagu ocenění the Best of NeoCon 2022.

SilentLab MICROOFFICE QUADRIO I Vitra fotograf Ondrej Kosik

Mikrokanceláře pro jednoho i devět osob

SilentLab má v portfoliu i další akustické místnosti, které sbírají ocenění po celém světě. Patří mezi ně například světově unikátní telefonní budka MICROOFFICE UNIQ se skleněným stropem pro jednoho uživatele a MICROOFFICE PRIME. Dvěma až čtyřem lidem poskytuje velkorysý prostor pro schůzky čtvercová MICROOFFICE CUBIQ, která je zatím nejmodulárnější variantou s mnoha možnostmi, jak uspořádat sezení či stání.

SilentLab MICROOFFICE UNIQ Vitra fotograf Ondrej Kosik

Až devět osob najednou pojme obdélníková MICROOFFICE QUADRIO. Nahradí i větší konferenční místnost a oproti běžným velkým prostorům zajistí nesrovnatelnou akustiku.

Kromě mikrokanceláří mohou firmy svůj interiér vyplnit i akustickými nástěnnými a stropními panely, volně stojícími a stolními paravány, dalšími akustickými objekty nebo akustickými modulárními taburety k sezení, které zmírní hluk a prostor osvěží elegantním moderním designem. K nim se může přidat netradiční akustické osvětlení a svítící závěsné paravány.

SilentLab MICROOFFICE UNIQ Vitra fotograf Ondrej Kosik