Začněte řídit svého manažera

Všude se píše o tom, jak by manažeři měli efektivně řídit své zaměstnance. Ale víte, že to jde i naopak? A jaké efekty to může mít?

Za prvé si uvědomte, že vy a váš manažer jste jeden tým. Úspěch vašich projektů závisí na vás obou. Zajistěte si tedy plodný pracovní vztah, kde budete oba sklízet uznání a mít své výhody. Naučte se, jak nejlépe svého manažera řídit.

Jaký typ osoby je váš nadřízený? Je to puntičkář, detailista, bručoun, nebo pohodář a smíšek? Jestliže je spíše detailista, pak je jasné, že za chvíli kvůli tomu budete nejen vy velmi frustrovaní. Naopak pro vás také nemusí být dobré, pokud máte pocit, že se manažer vůbec nestará o konkrétní práci, kterou jste odvedli na projektu, ale zajímá ho jen celek. Pokud pochopíte, jaký typ osoby je váš manažer, učinili jste první krok k vašemu lepšímu pracovnímu vztahu.

Dále se zaměřte na to, zda je váš manažer osoba spíše ranní nebo odpolední. Pokud ranní, znamená to, že byste s ním měli jednat vždy ráno, nejlépe jako první, protože to bude nejvíce vnímavý, příjemný a ochotný. chopnější k tomu, abyste mohli pomáhat manažerovi v jeho projektech, Sbudete tehdy, když plně pochopíte jeho cíle.

Pokud jste už manažera dobře prokoukli, pokuste se o kariérní růst. Třeba mu navrhněte, že uděláte nějaké změny na oddělení, předložte mu nápady, podklady a podobně. Až se dostaví první úspěch, kdo asi bude v jeho očích nejjasnější?

Jakmile se vám opravdu podaří vašeho manažera řídit, zjistíte, že pracujte spíše jako partneři než jako nadřízený a podřízený. Jako partner vám může dát manažer více odpovědnosti, která může vést právě až ke kariérnímu růstu.

-pk-

Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com