Změna kariéry mezi kupující a prodávající stranou

V případě, že nastane takový případ, autor přináší střípky informací od těch, kteří situaci zažili. Stejně jako při jakékoliv jiné změně kariéry je i zde vhodné získat informace od známých nebo klientů, kteří mají zkušenosti s vaší budoucí pozicí.

Z kupce na prodejce

Paul Bowden, a senior vicepresident ve Vectormex Casa de Bolsa, prošel před sedmi roky Wall Streetem. V současné době využívá svých znalostí španělštiny a pracuje jako broker prodávající cenné papíry v Latinské Americe americkým investorům.

Strana kupce klade podle něj větší nároky na mentalitu člověka, zatímco prodej vyžaduje lepší fyzickou stránku. P. Bowdena překvapila také pracovní doba a velká potřeba cestovat. Musí pravidelně navštěvovat klienty po celých státech.

Z prodejce na kupce

Marc Patten, manažer portfolia ve společnosti Sterling-Johnson Capital Management, si do nové role přinesl několikaletou zkušenost jako prodejce.

Také zmiňuje rozdílné tempo - „Bylo zvláštní přijít ráno do tiché kanceláře namísto hlučného úlu obchodování.“ Kupující strana je více náchylná na rizika a je třeba větší rozvážnosti a opatrnosti.

-av-
Zdroj: Wetfeet.com - americký portál s nabídkami zaměstnání a informacemi o trhu práce
Zobrazit přehled článků ze zdroje Wetfeet.com