Zrádné přátelství na pracovišti

Každý ví, jak je přátelství pro život důležité a jak ho dokáže obohatit. Jaká by ale měla být role přátelství na pracovišti? Je lepší držet si svůj pracovní a soukromý život oddělený, nebo se snažit přátelství na pracovišti rozvíjet?

Přátelství na pracovišti může mít vážný účinek na vaši kariéru. Ať pozitivní, nebo negativní. Mít přítele na pracovišti může být příjemné, dokonce to může zvýšit vaši tvořivost a produktivitu. Jenže když se přátelství zkazí, začnou se vytvářet konflikty, hlavně tedy na pracovišti. Bývalí přátelé si dělají naschvály a snaží se pomluvami na svou stranu dostat co nejvíce kolegů.

Problém také je, že když se s kamarádem stýkáte mimo práci, stejně o práci mluvíte. A vy se pak jen celé dny třesete strachy, jestli váš kamarád náhodou neposlal dál informaci o tom, co jste mu řekli o vašem šéfovi nebo kolegovi.

Přátelství na pracovišti mohou být velká, ale mohou také rychle vyhořet. Aby k tomu nedošlo, měli byste se držet toho, že musíte být diskrétní, nerozhlašovat informace, které vám kamarád svěří, a jestliže vám na něm něco vadí, mluvte s ním o tom.

-pk-

Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com