DHL hledá bližší cestu k vzdělávacím potřebám řidičů

Globální lídr v oblasti logistiky – společnost DHL Supply Chain – se spojil s britskou neziskovou vzdělávací společností Dyslexia Action, aby mohl vyškolit lektory svých vzdělávacích programů pro profesionální řidiče k lepšímu rozpoznání a praktickému zacházení se studenty postiženými dyslexií.

Mnoho lidí trpících dyslexií doplácí při ve snaze o prohloubení svého profesního vzdělání na to, že u nich tato porucha učení nebyla diagnostikována. Školitelé profesionálních řidičů v DHL se proto učí identifikovat vzdělávací potřeby dyslektiků, jejichž zastoupení mezi řidiči je poměrně vysoké. Jen ve Velké Británii má DHL více než 50 školitelů, kteří každý týden provádějí kolem třiceti školení. Společnost hradí školení všem svým interním řidičům a dokonce i některým zákazníkům.

Inspirace pro ostatní logistické firmy

Podle manažera programu profesního vzdělávání řidičů ve Velké Británii Pierra de Cartereta je udržení způsobilých a motivovaných řidičů a subdodavatelů základním předpokladem pokračujícího úspěchu firmy a splnění bezpečnostních standardů. Spoluprací se společností Dyslexia Action chce jít příkladem dalším logistickým firmám v tom, aby vyžadovaly stejně vysoké standardy.

V současné době se jedná se především o vzdělávání řidičů pro získání certifikace Driver Certificate of Professional Competence (DCPC). Tato certifikace je vyžadována evropskou směrnicí č. 2003/59 pro všechny profesionální řidiče nákladních automobilů a autobusů. Vyžaduje absolvování 35 hodin periodického školení do září 2014.

-kk-

Zdroj: HRreview - britský portál pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje HRreview