Hamburgerová univerzita slaví 50 let

Hamburger University (HU) provozovaná společností McDonald’s právě oslavila 50. výročí své existence. Firemní vzdělávací instituce, která začala s patnácti studenty v rámci restaurace v Elk Grove Village v americkém státě Illinois, dnes působí po celém světě. Na pěti kontinentech má sedm kampusů a za sebou více než 250 tisíc absolventů. Vyučuje na ní 64 profesorů na plný úvazek a v některých zemích jsou kredity získané v rámci Hamburger University uznávány i na dalších univerzitách.

Hamburger University učí své studenty porozumět provozu multimilionového byznysu, ale také to, jak vybírat či jak si udržet zaměstnance. Prezident HU Don Thompson vysvětluje: „Začnou se pak cítit skutečnou součástí kultury McDonald’s, něčeho většího, než jsou oni sami. V tom je síla HU.“

Univerzita je pro firmu klíčem k tomu, jak provozovat tisíce restaurací jednotným systémem a přinášet zákazníkům jednotnou zkušenost. Tento systém pomohl vybudovat více než 32 tisíc restaurací, které denně obslouží více než 64 milionů zákazníků. Nejnovější pobočka Hamburger University byla otevřena v Šanghaji jakožto součást snahy McDonald’s o větší expanzi v Číně.

-kk-

Zdroj: Chief Learning Officer - americký časopis a server pro manažery vzdělávání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Chief Learning Officer