Jak nabídnout zaměstnancům vzdělávací program, který jim bude skutečně vyhovovat

Vzdělávání zaměstnanců má řadu funkcí. Zaprvé zvyšuje kvalitu, produktivitu a flexibilitu pracovníků tím, že jim rozšiřuje jejich obzory a učí nové dovednosti. Také se může jednat o způsob, jak rekvalifikovat stávající pracovníky a povýšit je nebo přeřadit do jiné role. A v neposlední řadě se také jedná o populární zaměstnanecký benefit. Jak všechny tyto cíle vyvážit a jak nabídnout pracovníkům takový vzdělávací program, který u nich bude mít úspěch, ale ze kterého zároveň bude těžit i zaměstnavatel?

Ilustrační snímek

Tyto tipy přinesl web Talent Management.

Využijte týmové manažery, aby zjistili, jaké vzdělání pracovníci potřebují

K zjišťování situace „v terénu“ v rámci firmy využijte týmové manažery. Ti jsou v každodenním kontaktu s řadovými pracovníky, absolvují s nimi bilanční schůzky a vědí, co pracovníci žádají a co potřebují. Při přípravě vzdělávacího programu tedy zapojte lídry jednotlivých týmů.

Nabídněte možnost si vzdělávací program personalizovat

Možnost si flexibilně vzdělávací program upravit je určitě něco, co zaměstnanci ocení. Nesnažte se všem přesně nalinkovat ten samý program, ale spíše dejte účastníkům vzdělávání prostor si svůj vzdělávací program alespoň částečně individuálně poskládat podle vlastních potřeb.

Co možná nejvíce propojte vzdělávání s reálnou, každodenní pracovní agendou zaměstnanců

Školení, které nabízíte, by mělo mít co možná nejtěsnější vazbu na to, co daní pracovníci reálně dělají. Pokud se budete snažit učit je teorii, kterou nikdy nevyužijí a která pro ně navždy zůstane abstraktní, tak si ze školení jednoduše nic neodnesou.

Pracovníky pokud možno do ničeho nenuťte

I když jsou určitá školení, která jsou povinná, do těch nepovinných pracovníky nijak netlačte. Ti, kteří se vzdělávat chtějí, si k vzdělání cestu najdou. A ti, kteří se vzdělávat nechtějí, by si v případě nutné účasti stejně ze školení nic nevzali.

Dejte pracovníkům reálnou možnost se vzdělávání účastnit

Častou chybou zaměstnavatelů je, že sice nabídnou zdánlivě velmi rozumný a atraktivní vzdělávací program, ale ve skutečnosti na něj zaměstnanci často nedosáhnout nebo nemají kvůli přemíře práce ani čas se školení účastnit. Nedělejte tuto chybu a skutečně vystavte svůj vzdělávací program tak, aby se ho pracovníci mohli doopravdy účastnit.



-mm-

Zdroj: Talent Management - portál amerického časopisu zaměřeného na řízení talentů
Zobrazit přehled článků ze zdroje Talent Management