Jak rozvíjet vůdcovský talent

Má vaše firma srozumitelný a zacílený přístup k rozvoji vůdcovství? Pak je to skvělé. Máte k dispozici potřebné zdroje, nástroje a před sebou cestu, kterou můžete následovat. Pokud však vaše pracoviště není v tomto směru dokonalé, je na čase, abyste vzali rozvoj svých vůdcovských dovedností do vlastních rukou. Toto je několik doporučení:

- Definujte si vůdcovství v širším smyslu. Své vůdcovské dovednosti můžete rozvíjet v práci i mimo ni. Soustřeďte se na zpětnou vazbu, navštěvujte odborné semináře a workshopy, čtěte odbornou literaturu, vyzkoušejte si práci dobrovolníka.

- Integrujte jednotlivé prvky učení. Rozdíl mezi běžnou zkušeností a rozvíjením vůdcovského talentu tvoří tři klíčové prvky – zhodnocení osobních silných a slabých stránek, přijímání výzev a podpora okolí.

- Stanovte si cíle, monitorujte a hodnoťte. Ujasněte si, jaké dovednosti potřebujete k dosažení úspěchu, sledujte svůj postup a vyhodnocujte, jakých výsledků dosahujete.

- Dejte si závazek a vyčleňte si pro osobní rozvoj potřebný čas. Uvědomte si, že rozvoj je dlouhodobá záležitost a měla by být vaší prioritou.

-kk-

Zdroj: Center for Creative Leadership - oficiální stránky instituce Center for Creative Leadership (CCL®)
Zobrazit přehled článků ze zdroje Center for Creative Leadership