McDonald's zavádí vlastní vysokoškolský program řízení podniku

Největší světový řetězec restaurací rychlého občerstvení McDonald's zavedl certifikovaný vzdělávací program podnikového řízení pro manažery svých restaurací ve Velké Británii. Program představuje nejnovější krok společnosti v rámci nové strategie firemního vzdělávání, která má překonat snobská klišé o práci v restauracích McDonald's. Předcházelo mu zřízení učňovského programu před 18 měsíci, jemuž se dostalo dobrého hodnocení britského orgánu pro regulaci standardů ve vzdělávání Ofsted.

Program je akreditován Manchester Metropolitan University

Manažerský program pro vedoucí pracovníky McDonald's je na míru upravenou verzí oficiálního programu manažerského vzdělávání poskytovaného Manchester Metropolitan University. Znamená to, že zaměstnanci řetězce tak mohou získat celostátně uznávanou kvalifikaci bez toho, aby museli opouštět svá pracoviště. Vyučovat se bude v učebnách, na pracovištích a částečně i pomocí e-learningu.

„Lidé si již nechtějí vybírat mezi prací a vzděláváním,“ vysvětlil viceprezident společnosti pro lidské zdroje David Fairhurst. Podle něho je proto na místě model, který lze popsat jako „otáčivé dveře“ - když lidé mohou pracovat a studovat ve stejnou dobu. Britská část řetězce McDonald's se tak chce stát průkopníkem ve vzdělávání zaměstnanců řetězce.

-kk-

Zdroj: BBC - zpravodajský server BBC
Zobrazit přehled článků ze zdroje BBC