Mezinárodní týden koučování ICW 2020 – letošní ročník s podporou virtuálního prostředí

International Coaching Week (ICW) je každoroční oslavou pozitivního vlivu a dopadu profesionálního koučování. Vyhlašuje jej celosvětová International Coaching Federation (ICF) - přední světová organizace, která se věnuje rozvoji koučovací profese stanovením vysokých standardů, poskytováním nezávislé certifikace a budováním celosvětové sítě vyškolených koučovacích profesionálů. V České republice je organizován českou pobočkou ICF.

ICW 2020

V roce 2020 připadl termín na 4. - 10. května.

Cílem je, aby všichni profesionální kouči z celého světa v tomto týdnu, bez nároku na honorář, ukázali své schopnosti inspirovat jedince, organizace i komunity. Opírají se při tom o celosvětově platný etický kodex kouče a kompetence koučování.

Čím je 2020 v ICW jiný?

Minulé ročníky byly plné osobních setkání v koučovacích zónách, na workshopech a přednáškách - což nyní není možné. Přesto chceme dát každému příležitost se setkat s profesionálním koučem a otevřít s ním téma, které ho zajímá. Kouči ICF ČR letos vstupují do Mezinárodního týdne koučování online. S podporou všech nástrojů, které virtuální prostředí umožňuje. A otevírají tím nové možnosti jak uspět.

Zastavte se, nadechněte a najděte s námi novou cestu. Osobně, na síti, či telefonu.

Jaké zdroje lze využít?

Připravili jsme webovou stránku speciálně vytvořenou pro Mezinárodní týden koučování: https://icw2020.coachfederation.cz/

Podle vašich preferencí můžete oslovit vybraného profesionálního kouče nebo sympatizanta ICF ČR, nabízejícé svůj čas PRO BONO. Seznámit se s jeho akcemi, které si pro týden ICW připravil a přihlásit se. Pokud preferujete určitý den, běžte přímo do kalendáře a vyberte si událost podle vašeho zaměření. Kalendář postupně doplňujeme.

Z čeho můžete vybírat?

Najdete zde nabídku koučovacích zón, webinářů, interaktivních workshopů pro jednotlivce, skupiny i týmy. Tematicky jsou zaměřeny do oblastí, které daný kouč ovládá, a jsou blízké jeho cílovým skupinám. Některé z nich jsou vedeny v anglickém jazyce, ale většina je v češtině. Další jsou určeny týmům, skupinám, ale i začínajícím koučům a zájemcům o koučování, personalistům, lidem z pomáhajících profesí, obchodníkům, projektovým manažerům, ale hlavně široké veřejnosti. Akce postupně doplňujeme. Nenašli jste svou událost nebo je v nevyhovujícím čase? Obraťte se na vybraného kouče a dohodněte se osobně na ukázce koučování.

Speciální nabídku pro vás mají i akreditované školy, poskytující vzdělání pod hlavičkou ICF. Aktivně podpořili letošní ročník ICW 2020 svou účastí koučovací školy: NEUROLEADERSHIP, Atria CZ, Koučink Akademie a Koučink Centrum. Jejich připravené programy vám umožní se s nimi v krátkém čase seznámit, což přivítají hlavně personalisté. Velká většina programu je určena veřejnosti, můžete však najít i uzavřené akce pro některého ze zapojených partnerů, kam se nelze přihlásit.

Kdy zahajujeme?

Mezinárodní týden koučování oficiálně zahájíme v pondělí 4. 5. v 15 hod s jediným českým MCC koučem Dr. Vladimírem Tukou.

Webinář „Role kouče a příležitosti v čase krize“ je určený každému, kdo si uvědomuje, že naše doba přináší i velké příležitosti a musíme se adaptovat na nové podmínky.

Mezinárodní týden koučování v České republice probíhá pod záštitou Hospodářské komory České republiky.

Srdečně vás zve

Mgr. Blanka Hudecová, PCC
Vedoucí koordinátorů ICW 2020
Členka ICF ČR