Na cestě k povýšení musíte riskovat

Pomocí následujících kroků si můžete zajistit povýšení, ale také vám pomohou podpořit kolegy ve firmě k dalšímu kroku na jejich kariérním žebříčku.

Získejte důvěru

Úspěšné firmy fungují na vztazích a podle průzkumů nebude více než polovina manažerů pracovat s lidmi, kterým skutečně nevěří.

Vykoukněte z ulity

Přehodnoťte své sítě mimo firmu. Sestávají pouze z rodiny, přátel a lidí ve stejné profesi? Pokud ano, zkuste se angažovat v místních organizacích. Najděte takové, které vám umožní oživit vaše sítě novými lidmi a novými zkušenostmi.

Naučte se také orientovat se v celé firmě. To vám pomůže zjistit, kde můžete přispět za rámec své tradiční role.

Jděte za rámec svých pracovních povinností

Je dobré, když vynikáte ve své práci, zajímejte se ale také o problémy, které nemusíte řešit. To může být dost nepříjemné a obtížné, ale úspěch se dostaví, pokud budete věřit v to, co můžete nabídnout.

Pracujte s diverzitou

Diverzita je obvykle doménou HR, které zajišťují diverzitu pohlaví, rasy a věku. Dnešní svět je na diverzitu bohatší v podobě týmů pocházejících z různých prostředí, které oplývají různými názory, postoji a výhledem.

Taková diverzita je zdrojem kreativity a přispívá k úspěšnějšímu řešení problémů. Díky ní může prospívat nejen firma a každý, kdo zde pracuje, ale také ukáže vaši schopnost efektivního řízení.

Nebojte se výzev

Napětí a nesouhlas mohou být skvělou inspirací a přispívat k řešení problémů. Vítejte příležitost pro kreativitu a inovaci, které zdravé napětí nabízí.

-av-
Zdroj: People Management - přední britský magazín o řízení lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje People Management