Podle čeho vybírat MBA?

Na českém trhu je k dispozici asi 20 programů nabízejících studium MBA. Liší se strukturou, cenou, personálním zabezpečením, ale hlavně kvalitou. Na jaká kritéria se tedy soustředit při výběru kvalitního MBA programu?

- Akreditace. Nejprestižnější akreditací manažerského vzdělávání je mezinárodní akreditace AACSB, kterou má na celém světě pouze 540 ekonomických škol. Globálně uznávaná je také britská akreditace AMBA a evropská akreditace EQUIS.

- Personální zabezpečení. Vyučující v MBA programech by měli být silní nejen akademicky, se znalostí aktuálního vývoje teoretického výzkumu, ale hlavně schopni použít tyto znalosti v praxi. Kvalitní programy proto spolupracují s vyučujícími ze zahraničí.

- Reference. Kvalitu programu pomohou doložit reference ze strany absolventů. Zároveň je však dobré zaměřit se i na prezence v odborném tisku a výsledky či ocenění v žebříčcích na národní i mezinárodní úrovni.

- Cena/kvalita. Cena MBA programů se pohybuje v desítkách až stovkách tisíc. Reflektuje zejména kvalitu personálního zabezpečení, ale také intenzitu a formát studia.

- Formát. V České republice je nejpopulárnější víkendový formát studia MBA. Poskytovatelé by však měli být schopni flexibilně reagovat v případě vážných a neočekávaných událostí.

-kk-

Zdroj: Moderní řízení - Online verze časopisu Moderní řízení
Zobrazit přehled článků ze zdroje Moderní řízení