Podniková univerzita pro britské zdravotnictví

Britské národní zdravotnictví (National Heath Service - NHS) již brzy bude mít svoji vlastní „podnikovou“ univerzitu (National Heath Service University – NHSU). Její vznik v nedávném návrhu iniciovalo ministerstvo zdravotnictví v rámci dokumentu s názvem „Vzdělání pro každého“. Návrh si klade za cíl nabídnout možnost dalšího vzdělávání všem zaměstnancům zdravotnického sektoru.

Návrh zahrnuje možnost získání vysokoškolské kvalifikace pro všechny dospělé pracovníky, ale i stipendia pro čtrnácti až šestnáctileté zájemce o obor zejména z řad sociálně slabších rodin. Počítá též s možností dalšího vzdělávacího rozvoje diplomovaných lékařů a sester. Podle ministra zdravotnictví Johna Huttona chce jeho resort takto zpopularizovat možnost rozvoje kariéry v britském zdravotnictví.

Návrh vnikl na základě dlouhodobých konzultací se zdravotnickým personálem. Další vzdělávání personálu by proto mělo skutečně vyústit v lepší péči o pacienty. V současné době se spouští testovací provoz této univerzity, jehož výsledky by měly být zveřejněny na jaře roku 2003. Na základě těchto výsledků pak bude univerzita oficiálně otevřena na podzim téhož roku.

**Datum vydání:** XII/2002
Zdroj: HRM Guide - informace pro manažery HR
Zobrazit přehled článků ze zdroje HRM Guide