Revoluce v produktivitě s AI - Microsoft Copilot + webinář zdarma 24.6.2024

Pavel Trnka je výkonným ředitelem společnosti Computer Help. V podcastu portálu Abravito hovořil s obchodním ředitelem společnosti IVITERA Michalem Kankrlíkem o Microsoft Copilotu – revolučním nástroji umělé inteligence, který může zásadně změnit způsob, jakým firmy pracují. Představil, jaké výhody přináší do každodenní práce, jakým způsobem probíhá implementace a integraci do aplikací Microsoft 365, zmínil se také o vzdělávacích programech, které Computer Help nabízí, aby uživatelé mohli tento nástroj co nejlépe využít.

Pavel Trnka, Computer Help

Přehrát podcast

Mohl bys našim posluchačům, kteří Computer Help neznají, firmu představit?

Computer Help je firma, která byla založena v roce 1993, takže jsme už takovým běžcem na dlouhé tratě. Máme čtyři hlavní pilíře: obchodní oddělení, IT support oddělení, které se typicky zabývá nasazením technologií, které prodáváme, nebo si je mohou zákazníci opatřit jinak, oddělení programátorů a pak máme tým, který se zaměřuje na školení počítačových technologií, ať už jde o uživatele, správce systémů nebo programátory.

Představ sám sebe, nejen jako výkonného ředitele firmy, ale jako Pavla, co rád děláš?

Rád sportuji, hraji hokej, a protože bydlím v Berouně, mám k tomu krásné příležitosti. Jezdím tam na kole. V blízkých Brdech je skvělá možnost se pořádně zapotit při výjezdu do kopce a zažít adrenalin cestou dolů. To jsou věci, které mě baví. Momentálně si užívám to, že jsme získali zlatou medaili na hokejovém šampionátu v Praze, což je pro mě sen. Když vidím hráče, jak si podávají pohár, připomíná mi to naše úspěchy, i když samozřejmě v mnohem menším měřítku. Jinak mě baví studium filozofie, jsem amatérským studentem tohoto oboru.

Pavel Trnka, Computer Help

Co je vlastně Microsoft Copilot?

Copilot je nástroj umělé inteligence od společnosti Microsoft, který byl uveden na trh před několika měsíci (podcast byl natočen v roce 2024, pozn. redakce). Existují v podstatě dvě varianty nabídek. Jedna základní, jednodušší webová verze, která je součástí všech licencí Microsoft 365, které společnost Microsoft dnes prodává. Je tedy možné, že i posluchači mají k dispozici alespoň tuto základní verzi Copilotu.

Pak je tu samozřejmě to, co je nové a co ovlivňuje rok 2024 již od začátku - Copilot for Microsoft 365. Jedná se o Copilota, který je integrován přímo do aplikací Office, a to konkrétně do Wordu, Excelu, Outlooku, PowerPointu, Teams a všech ostatních součástí Office. Bez ohledu na to, zda tyto aplikace používáte na svém počítači, tabletu nebo mobilním telefonu, Copilot je vždy s vámi.

Jak probíhá implementace Copilota?

Typická implementace Copilota začíná konzultací na téma, kam tento Copilot vlastně může zasahovat a jaká data mu dáme k dispozici, aby mohl poskytovat správné odpovědi svým uživatelům. Zároveň je to prostor pro konzultaci o provedení bezpečnostních opatření, abychom určili hranice. Potom samozřejmě přichází na řadu uživatelská zkušenost a v té hraje klíčovou roli naše oddělení vzdělávání. Naši lektoři dokáží zákazníkům ukázat, jak s Copilotem pracovat a naučit je, jak vytěžit z tohoto nástroje ty nejlepší výsledky pro jejich firmu. Ukážeme vám například, jak využít Copilot v HR oddělení, v marketingu, v obchodním oddělení nebo jak ho může využívat management firmy. To je naše úloha.

Pavel Trnka, Computer Help

Co tě osobně nejvíce fascinuje na implementaci a používání nástroje Copilot? Jaké hlavní výhody a inovace v tomto produktu považuješ za nejzajímavější?

Je to nový nástroj, je to revoluční záležitost a nás hrozně baví být součástí takto velkého historického momentu. My jsme nezažili takový zásadní moment v IT od doby, kdy jsme přecházeli z Office 2003 na Office 2007. Tohle je prostě několikanásobně větší, jako bychom přešli z koňského povozu na vesmírnou raketu. To je prostě neuvěřitelná změna.

Jak si myslíš, že Copilot a další nástroje umělé inteligence změní způsob, jakým firmy fungují a jak jejich zaměstnanci využívají technologie?

Doufám, že Copilot přinese do firem vyšší produktivitu. Že úkoly, se kterými se dnes všichni my office dříči trápíme a které nám trvají dlouho a nikoho nebaví, by měly být s pomocí Copilota snazší. Ať už jde o vytvoření dlouhého textu, přípravu prezentace z návodů k obsluze, zpracování přehledu nálady ve společnosti na základě zpětné vazby, nebo rychlý souhrn týmové schůzky, jsou to činnosti, které zabírají čas a často nejsou příliš oblíbené. V těchto oblastech bude Copilot nesmírně silný a určitě nám s nimi pomůže.

Pavel Trnka, Computer Help

Můžeš nám přiblížit, jaké vzdělávací programy nabízíte pro klienty, kteří se chtějí naučit pracovat s Copilotem?

Rozhodně. Připravujeme například webináře. Tyto online webináře začínají v červnu 2024 a budou veřejně dostupné, jejich délka bude přibližně 2 až 2,5 hodiny. Hlavním tématem bude ukázka živé práce s Copilotem, kdy lektor předvede, jak se s Copilotem pracuje v různých scénářích a v různých aplikacích Office.

Ti, kteří to před prázdninami nestihnou, mohou sledovat naše webové stránky, protože plánujeme tyto webináře od září opakovat. Určitě vypíšeme další termíny. Zájem je obrovský. Už nyní máme zaregistrováno více lidí, než kolik se nám kdy registrovalo na předchozí akce dohromady. Proto v tom budeme určitě pokračovat.

Slyšel jsem, že máte k dispozici cenové zvýhodnění, co mají potenciální klienti udělat, aby na ně dosáhli?

Nejlepší bude kontaktovat naše obchodní oddělení. Nyní - do konce června 2024 - máme dvacetiprocentní slevu na licence Copilot for Microsoft 365. Různá cenová zvýhodnění plánujeme nabízet i nadále. Nyní je možné využít zmíněnou červnovou promo akci.

WEBINÁŘ ZDARMA – Copilot pro Microsoft 365

Přijměte naše pozvání a využijte možnost dozvědět se, jak tento nástroj využívající umělou inteligenci zapojit do své každodenní práce.

TERMÍN: 24. 6. 2024

Webinář na téma Copilot pro Microsoft 365 zcela ZDARMA! Součástí webináře jsou živé ukázky, jak Copilot pro Microsoft 365 funguje i prostor na diskuzi. Webinářem vás bude provázet Pavel Trnka – výkonný ředitel a Jiří Slabý – specialista Microsoft 365 a AI.

REGISTRACE