Vyhrajte vstupenku na 2. Mezinárodní fórum ICF ČR - Tvorba a rozvoj koučovací kultury

Vyhrajte vstupenku na 2. Mezinárodní fórum ICF ČR - Tvorba a rozvoj koučovací kultury

Jak si udržet zaměstnance? Jak je rozvíjet a spořit při tom peníze i čas? Jak zvyšovat výkon a zároveň šetřit?

Na tyto i jiné otázky vám může dát odpověď konference 2. Mezinárodní fórum ICF ČR - Tvorba a rozvoj koučovací kultury, pořádaná 30. listopadu v Praze.

Fórum je určeno především pro HR manažery, leadery a kouče. Pořadatelem je nezisková organizace, mezinárodní federace koučů ICF ČR, a jeho cílem je vytvořit platformu pro kouče i manažery, kde by mohlo dojít ke sdílení zkušeností s koučováním a jeho vlivem na výkon organizací.

O koučování a jeho vlivu panuje mnoho mýtů. Proto bychom rádi dali možnost HR manažerům, aby se podívali hlouběji pod pokličku této metody. Na fórum přijali pozvání mezinárodní speakři, zkušení kouči, kteří pomohli mnoha týmům dosáhnout vysoké výkonnosti,“  říká viceprezidentka české pobočky ICF paní Mgr. Radmila Pinkavová Jirkovská, MBA, ACC.

HR News jako mediální partner fóra nabízí jednomu výherci volnou vstupenku na tuto konferenci. Stačí odpovědět na jednoduchou otázku a mít štěstí při losování.

Soutěž o volnou vstupenku na konferenci

Soutěž probíhala do 22.10.2017. Pravidla soutěže

Volnou vstupenku vyhrává paní Alexandra H. ze společnosti Knauf. Gratulujeme!

Výsledky průzkumů říkají, že pokud je v organizaci vstřícné prostředí, které podporuje rozvoj zaměstnanců a umožňuje jim pochopit, proč svou práci dělají, jsou zaměstnanci mnohem motivovanější, angažovanější a nadšenější pro svou práci, než když firma těmto otázkám nevěnuje pozornost. Nejefektivnější způsob, jak tohoto stavu dosáhnout, je naučit manažery používat efektivně koučovací techniky při vedení lidí.

Pokud jsou zaměstnanci vysoce motivovaní, spojují svůj vlastní životní smysl s posláním organizace, mají mnohem méně často sklon firmu opouštět, a to i přesto, že je jim jinde nabízena vyšší mzda.

Využití koučovacích technik při vedení lidí podporuje také tzv. on job training, metoda, při které se podřízený učí z vlastních chyb přímo na pracovišti a není potřeba, aby trávil neúměrné množství času na trénincích. Slouží k tomu zvláštní forma zpětné vazby, která je formulována rozvojově a směřuje podřízeného k tomu, aby se sám z vlastních chyb poučil.

Firemní kultura, která v sobě zahrnuje koučovací přístup, zvyšuje autenticitu leaderů ve společnosti, posiluje jejich důvěryhodnost, schopnost vzájemné spolupráce, ale na druhé straně má vliv i na zvýšení výkonu. Výkon, zvyšovaný tímto způsobem, přináší lidem daleko menší míru stresu než je ve společnostech, které koučování nevyužívají, obvyklé. Skutečnost, že lidé vědí, proč svou práci dělají, co mají dělat a jak na to – a na toto všechno si díky koučovacích technikám přijdou sami – působí na týmy velmi motivačně.

Pro leadery to zase znamená, že díky využití koučovacích technik mohou mít daleko motivovanější a odpovědnější tým, který je schopen samostatně pracovat, nastavit si vnitřní kontrolní mechanismy a nakonec se i samostatně rozhodovat.

Dalším palčivým problémem současného HR, se kterým může koučování pomoci, je řízení více generací nebo kolegů z různých kultur na jednom pracovišti. Koučování umožňuje lidem nastavit si flexibilní pravidla pro spolupráci, obrousit hrany vnitřním konfliktům a uvolnit emocionální napětí bez hádek na pracovišti.

Celodenní pracovní prostor umožní zahraničním i tuzemským řečníkům prezentovat zcela konkrétní techniky, kroky, návody a postupy pro firmy, které s koučováním začínají a těm, kteří koučovací kulturu již mnoho let rozvíjí. Pokud vás tato témata oslovila a chcete se dozvědět více, máte stále možnost se přihlásit na konferenci zde.

Pozvánka na 2. Mezinárodní fórum ICF ČR - Tvorba a rozvoj koučovací kultury