10 nejvíce sexy povolání

To, čím se lidé živí, do značné míry ovlivňuje jejich sexappeal. Nedávná studie serveru CareerBuilder.com požádala respondenty, aby jmenovali nejvíce sexy povolání. Možná budete překvapeni, že tato hitparáda neodvisí od výše platu.

- Bavič/model. Tento typ lidí zakládá svou kariéru na vzhledu, takže je zjevné, že budou dobře vypadat. Přestože mají možnost cestovat, jsou slavní a dost si vydělají, musí čelit tvrdé konkurenci a jsou pod stálým tlakem dobře vypadat.

 

- Barmanka. Bude pravděpodobně oděna velmi sexy a nosí pití, což sexappealu nikdy neškodí. Dobrá barmanka si může na spropitném přijít na zajímavé peníze. Musí se také umět vypořádat s opilými zákazníky a často pracuje v nezdravém prostředí.

 

- Atlet. Profesionální atleti jsou ve skvělé formě. Určitě sportují již od dětství, takže je zjevné, že mají disciplínu a jsou orientovaní na cíl.


- Hasič. Jsou stateční a obětaví. Komu by se nelíbili?


- Kovboj. Jen málo archetypů je tak zakořeněno v americké kultuře jako kovbojové.


- Zdravotní sestra. Obětují život péči o druhé a rozumějí lékařskému žargonu. Nevýhodou jejich povolání je dlouhá pracovní doba, také pacienti a jejich rodiny mohou být nároční a musejí se vyrovnat se spoustou smutných věcí, které denně vidí.

 

- Umělec. Živí se tím, co jej baví – ne pro slávu či peníze – a to je velmi sexy. Problém ale je, že práce, kterou nejčastěji nacházejí, bývá nudná a neumožňuje jim umělecky se vyjádřit.


- Personál v armádě. Nosí uniformu a jejich stav také reprezentuje disciplínu, a tak se jeví být zodpovědní a spolehliví.


- Stavební dělník. Určitě znáte nějakou reklamu, kde spousta žen sleduje lačně z okna, jak si někdo při práci na stavbě svléká košili.


- Hlasatel, reportér. Možná, že je to tím, jak hovoří s autoritami, zdá se, že vše znají a máte z nich pocit, že jsou vašimi nejlepšími přáteli.

-av-

Zdroj: CareerBuilder - největší americký portál s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje CareerBuilder