Až na vrchol… Objevte svůj potenciál a využijte ho na maximum

Život je neustálá změna. A uspěje ten, kdo ve změně dokáže najít a využít její i svůj potenciál. Chodíte do práce, která vás nebaví, neuspokojuje, nepřináší vám radost a rádi byste to změnili? Jste permanentně unaveni, protože toho máte hodně? Chcete něco změnit, něčeho dosáhnout, ale nevíte, jak si určit cíle a jakou zvolit strategii? Potřebujete objevit svoji hodnotu, váš potenciál, ale nevíte jak? Tušíte, že jste v něčem dobří, ale nevíte přesně v čem? Vedete projekty a potřebujete motivovaný a výkonný tým? Řešíte v práci i doma komunikaci a dobré vztahy?

ICF ČR - Mezinárodní týden koučování

Tyto a spousty dalších otázek si pokládali účastníci desítek online i offline akcí, které v průběhu Mezinárodního týdne koučování #icw2023 pořádali profesionální koučové z české pobočky ICF. Do akce se od 8. - 14. května zapojilo téměř třicet profesionálních koučů.

Letos poprvé v historii uspořádala ICF ČR ve spolupráci s partnerem ICW 2023 Impact HUB tři celodenní akce pro firmy a širokou veřejnost na 3 různých místech republiky.

ICF ČR - Mezinárodní týden koučování

Panelovou diskusi, přednášky a mentorské stoly si mohli vyzkoušet účastníci celodenních konferencí v ImpactHUB  v Brně, Praze a ve Zlíně.

Zlín nabídl přednášky na téma Týmové koučování v praxi, Koučink v projektovém řízení a Síla diverzity a inkluze v 21. století / leadershipu. Účastníci měli možnost využít individuálních koučovacích zón i mentorského stolu, kde sdíleli a diskutovali myšlenky spojené s koučováním.

Pražská akce hostila panelovou diskusi Koučování jako efektivní nástroj pro HR a rozvoj vašeho byznysu se zajímavými hosty z firemního prostředí. Inspirativní přednášky na téma Koučovací dovednosti pro život a Koučink v projektech zakončily dopolední blok, ve kterém byl prostor i pro networking. Celé odpoledne zaplnily mentorské stoly na témata z firemního i osobního života-hodnoty, komunikace, potenciál, životní rovnováha & spokojenost, projekty, limitující myšlenky a nastavení mysli.

Třídenní koučovací maraton v prostorách Impact HUB zakončilo Brno, kde ICF koučové nabídli přednášky Jak využít potenciál svých soft skills a umět si je uvědomit, Koučovací přístup v komunikaci mezi teenagerem a rodičem / učitelem, Objev svůj potenciál. Velkou odezvu měly i interaktivní workshopy Řeky života, Pozitivní inteligence nebo Práce s energií. Zájemci si mohli stejně jako na všech ostatních akcích v rámci ICW vyzkoušet koučování svých témat během individuálních koučovacích zón.

ICF ČR - Mezinárodní týden koučování

Zájemci o koučovací ochutnávky mohli využít individuální koučovací zóny na mnoha místech republiky i on-line.

Mezinárodní týden koučování stejně jako v předchozích letech mohli zažít zájemci i v Ústí nad Labem a okolí. Díky podpoře a partnerství Knihovny Ústeckého kraje navštívily čtyři desítky účastníků dvě akce s názvy Implementace Byznys koučinku ve firmách v Ústeckém kraji včetně prezentace výsledků a Životní koučink. 

Celorepublikových pro bono aktivit však bylo mnohem více. Přednášky, workshopy, rozhovory s kouči a individuální koučovací zóny si mohli vyzkoušeli i zaměstnanci a členové dalších partnerů Mezinárodního týdne koučování.

„Koučování mi dalo životní a pracovní změnu k lepšímu a pozitivně ovlivnilo můj partnerský vztah. Díky koučování  a mému novému nastavení chápu, že i ostatní lidé mají své  překážky a nesoudím. V práci vnímám větší lidskost, důvěru - pochopili jsme, že je lepší dávat  zaměstnancům větší prostor a není potřeba direktivní přístup. Lidé s námi zůstávají, protože atmosféra ve firmě se změnila,” zaznělo od účastníků živých akcí ICW 2023.

Letošní ročník nesl název „Objevte svůj potenciál“ a konal se pod záštitou Hospodářské komory České republiky. Dalšími partnery z řad firem a institucí, které podporují koučovací kulturu byly, kromě výše zmíněných, ČMAPM, Varnsdorf TOS, Ženy s.r.o. Profesionální koučování v České republice též aktivně propagovaly koučovací školy s akreditací ICF, které nabízí speciální programy pro firmy i širokou veřejnost. Mediálními partnery byly TV Nova, HR News, Educity, Firemní vzdělávání.

ICF ČR

Čtyři desítky zájemců navštívily akce v Knihovně Ústeckého kraje s názvem Objevte svůj potenciál na podporu profesionálního koučování.

Koučování se stává stále populárnější metodou, jak lidem pomoci dosáhnout svých cílů a plně rozvinout jejich potenciál. V zahraničí je již dlouhou dobu plně vnímáno jako silný nástroj v oblasti řízení lidských zdrojů a rozvoje zaměstnanců, ale i individuálního osobního rozvoje. Firmy a HR manažeři využívají koučování k podpoře rozvoje a růstu zaměstnanců, jejich dlouhodobé motivaci a větší angažovanosti, k posílení týmové spolupráce a zlepšení výkonnosti a produktivity, což může přinést větší hodnotu pro organizaci samotnou. V neposlední řadě je koučování vnímáno jako efektivní cesta k zvládání stresu a řízení emocí.

Nestihli jste Mezinárodní týden koučování a máte téma, na které nechcete být sami? Vyberte si svého kouče a zažijte sílu profesionálního koučování naplno.

Lenka Vornhagen & tým koučů ICW2023

International Coach Federation (ICF)

Mezinárodní federace koučování, založená v roce 1995, je největší světová organizace sdružující profesionální kouče ze 146 zemí celého světa. ICF se zaměřuje na rozvoj profese kouče. Definuje vysoké profesní standardy, zajišťuje nezávislou certifikaci pro kouče a podporuje vytváření globální sítě certifikovaných profesionálních koučů. 

V České republice působí Mezinárodní federace koučování ICF ČR od roku 2005. V současné době se česká pobočka zaměřuje zejména na podporu profesionálního koučinku, rozvoj vzdělávání v tomto oboru a pořádání akcí, kde je možné získat praktickou zkušenost a zážitek z práce s profesionálním koučem. Více informací na www.coachfederation.cz.