Digitalizace HR s využitím SAP SuccessFactors v praxi – odborná konference Success Day 2023

Druhý ročník konference společnosti Success Solutions s.r.o. (2S) “Success Day 2023”, který proběhl v polovině října v prostorech Royal Theatre v Praze, zanechal svěží dojem a byl skvělým zážitkem pro všechny účastníky i vystupující. Řečníci hovořili nejen o tématech týkajících se implementace HR systému SAP SuccessFactors, ale také o nových trendech v oblasti HR digitalizace a péče o zaměstnance.

Success Day 2023

Konferenci odstartovala obchodní a marketingová ředitelka 2S Jana Benáková spolu s moderátorem Petrem Vydrou slavnostním zahájením, které uvedlo celou akci do dne plného poznání a diskuzí. Následovala zajímavá přednáška Jany Benákové a Martina Petrtýla, Key Account Managera 2S, zaměřená na představení HR trendů pro rok 2024 s využitím umělé inteligence i v SAP SuccessFactors. Vystoupení plynule přešlo v debatu o implementačních projektech této platformy. 

Panelová diskuze, kterou moderoval Michal Kankrlík z HR News za účasti Adama Poláška ze společností innogy, Ondřeje Komínka z KBC a Zdeňka Salcmana z České Pošty, přinesla praktické pohledy 2S zákazníků spojené s používáním a implementací SAP SuccessFactors. Účastníci konference měli jedinečnou možnost vidět, s čím se firmy během implementace musí vypořádat, dostali mnoho zajímavých tipů, doporučení a rovněž možnost se účastníků zeptat na jejich zkušenosti a rady. 

“Nejdůležitější fází procesu implementace onboardingu je ta, ve které se navazují první vazby s novými zaměstnanci, čímž se tvoří pevný základ pro jejich dlouhodobý úspěch v organizaci. Při implementaci personálního systému je nutná jasná komunikace a koordinace mezi oddělením lidských zdrojů a IT oddělením. Neméně důležité je správné školení personálu, aby se zajistilo, že noví zaměstnanci budou úspěšně začleněni do organizace a budou plně využívat výhod modulu Onboarding,” vysvětluje Adam Polášek z innogy. 

Success Day 2023

Nesmíme také opomenout prezentaci Ladislava Maťašoviče, HR ředitele ze společnosti Foxconn a jeho kolegy Václava Dostála, HR IS Managera na téma, zda je BI v HR skutečně jen analytika.

Odpoledne přineslo speciálního hosta Lukáše Houdka, lektora a kouče ze Zdravotního klauna. A další záplavu informací o možnostech rozšíření SAP SuccessFactors, které vyvíjí společnost Success Solutions. Jak tato rozšíření fungují v reálném provozu nám ukázala následná moderovaná diskuze. 

Success Day 2023

Jak naslouchat svým zaměstnancům? Tato otázka byla zodpovězena v další prezentaci Ondřeje Komínka, HR Systems application & User management Lead ve společnosti KBC. 

Anna Raiskupová, HR Strategic Capabilities Manager ve společnosti ASAHI, sdílela své perspektivy na aktuální výzvy v oblasti lidských zdrojů. “Jedním z hlavních problémů je zajištění udržitelného a efektivního rozvoje zaměstnanců, což zahrnuje i implementaci nových HR projektů. Projekt implementace SAP SuccessFactors výrazně přispěl k modernizaci HR procesů v rámci Asahi. Co se týče budoucnosti, Asahi plánuje nadále investovat do digitalizace a rozvoje stávajících řešení s cílem zlepšit pracovní zkušenosti svých zaměstnanců a zvýšit efektivitu HR operací.”

Program pokračoval pohledem do budoucího vývoje od společnosti Success Solutions a zakončil se oficiální částí v 17:30. Tím však událost zcela neskončila. Vystoupení Stand Up Comedy clubu bylo skvělým závěrem dne. Celá konference byla okořeněna večerním rautem a networkingem, což byla skvělá příležitost k navázání nových kontaktů a k dalšímu sdílení poznatků.

"Jsme rádi, že se nám opět povedlo uspořádat akci, která skvěle propojila naše stávající zákazníky s těmi potencionálními a umožnila nahlédnout pod pokličku toho, jak s námi probíhají implementační projekty. Těšíme se, s jakým programem se budeme moci pochlubit v příštím roce,” shrnuli program konference jednatelé Success Solutions Jindřich Bečvář a Josef Sysel.

Success Day 2023

“Success Day 2023 byl nejen den plný informací a odborných diskuzí, ale také dnem, který nás může motivovat k dalšímu rozvoji SAP SuccessFactors,” uzavírá Jana Benáková.

Success Solutions s.r.o.

Společnost 2S se specializuje na oblast HR - HR procesy, HR poradenství, change management, personální informační systém SAP SuccessFactors a doplňující 2S Aplikace pro tento systém. S řadou významných implementačních projektů SAP SuccessFactors se stala lídrem na českém trhu v oblasti HR. Její strategií je budovat dlouhodobé vztahy se zákazníky a pomáhat jim nejen s implementací tohoto systému, ale i s jeho dlouhodobým rozvojem, aby vyhovoval jejich specifickým HR strategiím. 

Společnost disponuje silným týmem SAP SuccessFactors konzultantů v České republice a má rozsáhlé zkušenosti s implementacemi nejen v České republice, ale také v zahraničí. Jejich klienty tvoří významné mezinárodní společnosti. Kromě standardní funkcionality SAP SuccessFactors se aktivně věnují vývoji vlastních rozšíření systému, kde vidí velký potenciál. Všichni klienti, s kterými spolupracovali na implementaci SAP SuccessFactors, si je vybrali také jako dodavatele podpory a správy systému.