DURABLE je průkopníkem ve vývoji produktů spojujících kvalitu, design a respekt k životnímu prostředí

Společnost DURABLE vždy zdůrazňovala vysoké standardy kvality, které jsou pevným základem pro její strategii v oblasti udržitelnosti. Výrobky, spojující klasický design s kvalitními materiály, jsou koncipovány s ohledem na dlouhodobé používání.

Durable blauer engel

V rámci závazku odpovědně využívat přírodní zdroje, DURABLE neustále rozšiřuje sortiment o výrobky s certifikátem Blue Angel, označující produkty vyrobené z nejméně 80 % recyklovaného materiálu. Tento certifikát je klíčovým prvkem udržitelné strategie, zejména v prémiových produktových řadách ECO, IDEALBOX, ECONOMY a OPTIMO.

Zejména s řadou ECO přichází nejnovější portfolio udržitelných výrobků, získaných certifikací podle přísných směrnic a kritérií ekoznačky Blue Angel. Tato prestižní certifikace zvláště oceňuje produkty šetrné k životnímu prostředí, které plně splňují vysoké standardy. Certifikát Blue Angel není jen oceněním, ale také pro nás příležitostí zdůraznit pevný závazek k udržitelným výrobkům a poskytnout zákazníkům spolehlivou orientaci mezi recyklovanými produkty.

Ekologická značka Blue Angel německé spolkové vlády nastavuje přísné normy pro výrobky šetrné k životnímu prostředí. Výrobky DURABLE s touto pečetí jsou certifikovány podle základního ocenění DE-UZ 30a, což znamená, že obsahují nejméně již zmíněných 80 % recyklovaných plastů po spotřebě. Pro použité plasty PCR jsou stanovena omezení znečišťujících látek nad rámec obecných právních předpisů.

S tímto jasným směřováním a pevným závazkem k udržitelnosti se DURABLE stává průkopníkem ve vývoji produktů spojujících kvalitu, design a respekt k životnímu prostředí. S více než 100 lety zkušeností je DURABLE klíčovým partnerem pro profesionály hledající inteligentní a udržitelná řešení pro moderní pracovní prostředí. Odpovědnost, inovace a udržitelnost jsou neoddělitelně spojeny.

„Udržitelnost v naší společnosti není pouze frází, ale zásadním principem. Závazek k životnímu prostředí a budování humánní společnosti jsou stylem úspěchu. Nejde pouze o naše výrobky, ale o celkovou holistickou strategii zahrnující prevenci odpadu, úsporu energie a cílevědomou podporu zaměstnanců a sociálních projektů,“ říká Dagmar Čížková Country Manager pro ČR a dodává: „Zaměřujeme se na udržitelnou a moderní výrobu a využívání energie, přispíváme k energetické transformaci a ochraně klimatu. Naše společnost klade rovněž důraz na dobře fungující oběhové hospodářství, zakládá základy pro lepší budoucnost podporou kvalitního odborného vzdělávání a účastí na mezinárodních projektech, které podporují rovné příležitosti ve vzdělávání.“

O DURABLE:

Společnost DURABLE Hunke & Jochheim GmbH & Co. KG nabízí inteligentní řešení a pomáhá profesionálům ve všech oborech uspět v moderním pracovním prostředí. DURABLE se může pochlubit 100 lety zkušeností v oblasti profesionální prezentace a organizačních konceptů, které se používají po celém světě. Společnost identifikuje pracovní trendy a vyvíjí inovativní koncepty, které naplňují potřeby měnícího se profesionálního světa. Produktové řady DURABLE v prémiovém segmentu vynikají vysokou kvalitou, designem a funkčností. Společnost DURABLE má v současnosti přes 700 zaměstnanců ve svém sídle v Iserlohn/Německo a pobočkách v Evropě a USA.