LinkedIn chystá novinky pro kvalitnější nábor pasivních uchazečů o práci

Největší světová profesionální síť LinkedIn uspořádala v americkém San Francisku svou první výroční konferenci věnovanou náboru s názvem LinkedIn Talent Connect 2010. Při té příležitosti oznámila spuštění dvou nových produktů, které mají zaměstnavatelům usnadnit hledání a nábor kvalitních pasivních uchazečů o zaměstnání.

První nový nástroj nese název Referral Engine a je založen na systému poskytování referencí, který podle slov viceprezidenta pro řízení produktů LinkedIn Davida Hahna představuje všeobecně nejlepší zdroj kvalitních zaměstnanců. Na základě obrovského množství profesionálních informací uvedených na portálu LinkedIn dokáže tato nová technologie automaticky doporučit nejkvalifikovanější profesionály pro konkrétní pozice v organizacích. Upozornění na tyto kandidáty se budou zobrazovat na hlavní stránce a také rozesílat e-maily. Profesionálové z řad uživatelů LinkedInu pak budou moci jednoduchým kliknutím přidat takto předvybraným kandidátům své vlastní reference. Spuštění této funkcionality je plánováno na první polovinu roku 2011.

Druhou oznámenou novinkou je nástroj Jobs for You Ads, který inteligentně rozesílá inzeráty s nabídkou pracovních míst aktivním i pasivním uchazečům v rámci sítě LinkedIn. Je to první nástroj, který umožní firmám vybírat si příjemce inzerátů na základě profilů na LinkedInu včetně jejich funkce, zkušeností, oboru působnosti a podobně – a oslovovat tak pouze profesionály se zkušenostmi, které odpovídají jejich potřebám.

-kk-

Zdroj: Online Recruitment Magazine - britský portál věnovaný náboru zaměstnanců
Zobrazit přehled článků ze zdroje Online Recruitment Magazine