Rájem expatů je Thajsko

Ani nedávná občanská válka nepoškodila Thajsko jako zemi, která nabízí zaměstnancům vysílaným do zahraničí (tzv. expatům) nejvyšší kvalitu života. Vyplývá to z letošní studie bankovní skupiny HSBC s názvem „Expat Explorer 2010“. První pětici zemí s nejvyšší kvalitou života pro expaty pak doplňuje Bahrajn, Jihoafrická republika, Kanada a Bermudy.

Nejnižší kvalitu života nabízí Indie

Měřítko kvality života – HSBC Quality of Life Index – sestává z hodnocení hostitelské země z hlediska faktorů, jako je ubytování, jídlo, zdravotnictví, společenský život, dojíždění do zaměstnání, sport a další možnosti volnočasového vyžití, zábava, kultura a cestování. Nejnižší kvalitu života podle těchto kritérií expatům nabízí Indie, Rusko Saúdská Arábie, Katar a Čína.

Čím vyšší kvalita života, tím déle chtějí expati zůstat

Země, které se umístily na předních příčkách z hlediska kvality života, jsou také nejpopulárnějšími místy, která si expati vybírají pro dlouhodobé působení nebo trávení důchodu. 56 % expatů v Thajsku například v této zemi žije déle než pět let a 47 % v ní chce zůstat po zbytek života. 47 % expatů dlouhodobě žije v Kanadě a 42 % zde plánuje zůstat natrvalo. Nejbohatší expati působí na Východě, konkrétně v Rusku.

-kk-

Zdroj: Expat Info Desk - informační portál pro zaměstnance působící v zahraničí
Zobrazit přehled článků ze zdroje Expat Info Desk