Reportáž: Zažijte nevšední teambuilding v Praze. Hra Futurento spojuje minulost s budoucností

Nával emocí a adrenalinu, nevšední zážitek pro celou firmu, podpora a rozvoj týmové spolupráce. Právě to umí poskytnout nová originální hra Futurento. Obsahuje prvky zábavy všeho druhu, dokáže omámit vaše smysly a také rozhodnout, který z týmů zuřivou apokalypsu přežije. 

Futurento

Co vás na první dojem v prostorách Futurento opravdu překvapí, je právě plocha, na které se příběh apokalypsy odehrává. Tolik chodeb, otevřených i uzavřených místností, tolik kombinací zábavných prvků, které jinde nenajdete, tolik světelných i zvukových efektů. Žádný z vašich smyslů není ochuzen, adrenalin stoupá a najednou se se svým týmem vrháte do hry! 

Ta je v zásadě určena pro čtyřčlenný tým. Každému z členů je před startem přidělen charakter, role - chcete-li. Můžete být diplomat, stavitel, přírodní typ nebo statečný. Jednotlivé role vás doprovází po celou dobu hry. Plníte úkoly jak s celým týmem, tak i jen s jeho částí. V závěru se ale stejně vždy setkáte, protože je nutné dát hlavy dohromady. 

Hry se může naráz účastnit až 50 lidí. Individuální skupiny se mohou s jinými „osminohými” protivníky potkat u různých překážek a dát echo o tom, že jsou zváni k souboji. Přijmete tuto výzvu a navýšíte tak týmové skóre? 

Body, čas i mapu sledujete v aplikaci na telefonu, který si před vypuknutím apokalypsy připevníte na paži. Technologie NFC umožňuje lovit body a odemykat místnosti. Ani v těch uzavřených se ale nemusíte bát. „Bezpečnost je u nás na prvním místě,” podotýká Jan Daneš, který za celým projektem Futurento stojí. A právě proto jsou všechny prostory vybaveny záchrannými tlačítky, které jsou připraveny pro případ nouze. 

Na co všechno narazíte během hry, která vás zaručeně vtáhne do děje? Laserové bludiště, únikové místnosti, trampolínová plocha, nafukovací i jiné překážky, virtuální realita, logické i fyzické úkoly. Zkrátka je třeba spojit síly dohromady a posbírat cestou k cíli co nejvíce týmových bodů, protože... přežijí jen ti nejsilnější!

Spojujeme minulost s budoucností,” zakončuje Jan Daneš s tím, že i v historických industriálních prostorách se dá hrát o budoucnost.

Chcete uskutečnit atraktivní a nevšední teambuilding? Pak je pro vás Futurento trefou do černého. Budou soupeřit proti sobě jednotlivá firemní oddělení? Nebo snad šéfové proti zaměstnancům? Ženy proti mužům? Otrlí a zkušení proti nováčkům? Slíbit můžeme jen to, že bavit se budou opravdu všichni. Rezervujte si ale své místo včas, protože utéct před apokalypsou chce každý! 

Pokud máte rádi věci pod kontrolou, sami si předem můžete dohodnout ochutnávku hry a prostor zdarma, a poznat, co vše se za Futurentem skrývá. A pokud byste rádi vaše zaměstnance překvapili originálním zážitkem, pak vám jsou k dispozici dárkové vouchery.

Jste zvědaví a napnutí co vás ve Futurentu čeká? Pro více informací navštivte web Futurento