Studenti MBA by volili Google

Američtí studenti MBA si již druhý rok po sobě vybrali jako nejideálnějšího zaměstnavatele společnost Google. Ukázal to výzkum společnosti Universum. Na dalších příčkách se umístily společnosti McKinsey & Company, Goldman Sachs, Apple a The Boston Consulting. 

Podle ředitelky Universum USA Claudie Tattanelliové dnešní absolventi MBA dobře vědí, kde chtějí být za pět až deset let. Vybírají si proto společnosti, které jim dají kvalitní zkušenosti a reference pro budoucí kariérní úspěch. Zároveň chtějí pracovat pro organizace, které ji nabídnou pružné a zábavné pracovní prostředí, inovace a rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem.

Letošního výzkumu se zúčastnilo 5769 studentů z 52 programů MBA. Ukázalo se, že mezi obory, v nichž chtějí tito studenti pracovat nadále vede manažerské poradenství. Následují finanční služby, marketing a reklama, spotřební zboží a investiční bankovnictví. Po absolutoriu počítají s platem 90 tisíc dolarů ročně a po pěti letech by rádi dosáhli na 180 tisíc dolarů.

-kk-
Zdroj: BLR.com - americký portál věnovaný rozvoji lidských zdrojů, bezpečnosti práce a odměňování
Zobrazit přehled článků ze zdroje BLR.com