Zahraničním pracovníkům se nejlépe vychovávají děti v Belgii

Nejlepší podmínky pro výchovu dětí zaměstnanců pracujících v zahraničí (tzv. expatů) nabízí Belgie, nejhorší naopak Velká Británie. Vyplývá to ze studie s názvem Offshore Offspring 2010, která je součástí výzkumu bankovní skupiny HSBC s názvem „Expat Explorer“. Informoval o tom portál expatinfodesk.com. Do studie se zapojilo 4100 rodin pracovníků působících v zahraničí.

81 % respondentů žijících ve vítězné Belgii považuje místní úroveň vzdělávání za vyšší než ve své domovské zemi. 68 % pak hovoří o lepší péči o děti. Náklady na péči o děti jsou v Belgii dokonce jedny z nejnižších na celém světě. 65 % respondentů potvrdilo, že za péči o své potomky platí méně než doma. Velká Británie se umístila na posledním místě žebříčku především kvůli vysokým nákladům na péči o děti a nízké kvalitě vzdělávání.

66 % respondentů uvádí, že život v zahraničí nabízí jejich dětem vyšší bezpečí. 84 % dětí žijících v zahraničí se naučí cizí jazyk. 47 % se více věnuje sportu a 53 % tráví více času s rodinou než ve své domácí zemi.

Žebříček nejlepších zemí pro výchovu dětí zahraničních pracovníků dle HSBC

1.Belgie

2. Španělsko

3. Francie

4. Hongkong 

5. Německo

6. Kanada

7. Austrálie

8. Nizozemsko

9. Čína

10. Singapure

11. Spojené arabské emiráty

12. Katar

13. USA

14. Velká Británie

-kk-

Zdroj: Expat Info Desk - informační portál pro zaměstnance působící v zahraničí
Zobrazit přehled článků ze zdroje Expat Info Desk