Čeští manažeři upřednostňují při stěhování za prací západní Evropu před Českou republikou

P r a h a, 29. listopad 2012 - Pro vrcholové manažery z České republiky je přijatelnější přestěhovat se do států západní Evropy než do jiného města v rámci země, překvapivě ukázal nedávný průzkum společnosti Stanton Chase, která se zabývá vyhledáváním vrcholových manažerů.

Celých 73 % vrcholových manažerů je ochotných přestěhovat se za prací do zemí západní Evropy. Na druhém místě se pak s 60 % umístila ochota stěhovat se v rámci České republiky a v těsném závěsu za Českou republikou jsou státy Severní Ameriky s 60 %.

„Západní Evropa je pro české manažery lákavá zejména díky vidině vyššího životního standardu, lepší mzdy a pokročilejší firemní kultuře. Manažeři zde očekávají celkovou změnu k lepšímu, zatímco při stěhování v rámci České republiky žádnou výraznou změnu v životním standardu očekávat nemohou,“ říká Jozef Papp, Managing Partner ze společnosti Stanton Chase.

Naopak nejméně atraktivními jsou pro české manažery země Latinské Ameriky, do kterých je ochotných se přestěhovat pouze 34 % dotázaných. „Neatraktivita latinsko-amerických zemí opět přímo souvisí s životním standardem, který je v mnoha státech Jižní Ameriky velice nízký. Svoji roli zde hraje vyšší kriminalita některých zemí a také velká vzdálenost od domova a kulturní rozdíly, které jsou značné,“ dodává Jozef Papp.

Manažerský průzkum společnosti Stanton Chase z roku 2012

Jste ochoten se za zajímavou pracovní příležitostí přestěhovat?

Region

ano

ne

Západní Evropa

73,2%

26,8%

V rámci ČR

60,2%

39,8%

Severní Amerika

60,1%

39,9%

Východní Evropa

45,5%

54,5%

Asie a Pacifik

44,6%

55,4%

Latinská Amerika

33,7%

66,3%

 

Stanton Chase

Mezinárodní společnost Stanton Chase je jedním z předních světových poskytovatelů služeb v oblasti executive search. Hlavním cílem společnosti je budování profesionálních manažerských týmů pro klienty na celém světě. Společnost byla založena v roce 1990 a v současné době působí v 73 pobočkách ve 46 zemích Asie, Evropy a Ameriky. Hlavním klíčem úspěchu firmy je důraz na profesionalitu zaměstnanců, jedinečná strategie, výborná znalost klienta, schopnost naslouchat a flexibilně se přizpůsobit jeho potřebám.

Pro další informace laskavě kontaktujte:

Nikola Nosreti

Hill+Knowlton Strategies

T: (+420) 724 666 605

nikola.nosreti@hkstrategies.com