Cleverlance dodala aplikaci pro reporting společnosti Telefónica O2

Praha, 30. března 2011 Cleverlance úspěšně nasadila jednotnou reportingovou platformu Reporting Framework ve společnosti Telefónica O2, která integruje reporty o využití služeb mobilními zákazníky. Sjednocením generování reportu do centrálního reportingového systému získává společnost důvěryhodný zdroj podkladů pro účetní a daňové oddělení, ale také oddělení služeb třetích stran a controllingu.

Reporting Framework umožňuje automatické srovnání hodnot jednotlivých reportů a zvyšuje kvalitu dat. V současné době poskytuje tato aplikace reporty Minutes Of Use, Revenue Share Report, VAT Claim Back Report, Sold Vouchers Report, Recharging Reports and Reconciliation Report. Do systému je možné v budoucnu dodatečně implementovat generování nových reportů a účetních podkladů.

„S Cleverlance již dlouhodobě spolupracujeme v oblasti generování reportů z billingových dat. Díky této jednotné platformě se podstatně snížila doba zpracování informací. Prostřednictvím webového rozhraní lze také kontrolovat, zda hodnoty jednotlivých reportů spolu souhlasí, což zvyšuje důvěryhodnost dat,“ uvedl Pavel Dufka, projektový manažer Telefónica O2.

Reporting Framework je komplexní aplikace, jejímž jádrem je výpočetní stroj postavený nad databází Oracle. Systém je integrován s billingovými systémy pro mobilní zákazníky Telefónica O2. Přístup k reportům i konfigurace systému jsou zajištěny prostřednictvím webové J2EE aplikace na interním portálu společnosti.

O společnosti Cleverlance Enterprise Solutions, a. s.:

Společnost Cleverlance je přední český dodavatel IT konzultačních služeb a

komplexních SW řešení pro finanční, telekomunikační a veřejný segment. Hlavní

nabídkou společnosti je podpora obchodních procesů a nových služeb zákazníků díky

efektivní implementaci SW řešení. Tým Cleverlance tvoří více než 400 specialistů

se znalostmi v oblastech obchodních konzultací a analýzy, návrhu, vývoje a

implementace informačních systémů, projektového řízení, testování a QA, informační

bezpečnosti, technické podpory a kompletního outsourcingu informačních

systémů. Dceřiné společnosti TrustPort a AEC rozšiřují portfolio o služby v

oblasti bezpečnosti informačních systémů a špičkové bezpečnostní produkty.

Více informací o skupině Cleverlance najdete na adrese: www.cleverlance.cz.