Jednička v MBTI naplno vstupuje na český trh

8. 11. 2012 – Společnost Coaching Systems se stala prvním oficiálním partnerem britské společnosti OPP v České republice. OPP je vlastník autorských práv k psychodiagnostice MBTI® a je jedničkou na evropském trhu v poskytování tohoto nástroje, který pomáhá korporátním klientům diagnostikovat zaměstnance, určit jejich silné stránky, analyzovat prostor pro další rozvoj, a tím budovat efektivnější firmu.

Partnerská aliance Coaching Systems a OPP zaručuje, že se na český trh okamžitě dostanou nejnovější trendy a nástroje. HR profesionálové, konzultanti a manažeři českých firem díky tomuto partnerství získávají přístup k nové paletě nástrojů, pomocí kterých mohou čelit výzvám dnešní doby, rozvíjet inspirativní leadership u klíčových lidí, lépe vybírat kandidáty pro nové pozice a budovat kvalitní týmy.

OPP si své evropské partnery vybírá pečlivě – se společností Coaching Systems na uzavření partnerství pracovala přes osm let. Vzkaz klientům je jednoznačný: ten, kdo získá status OPP partnera, je důvěryhodný, prověřený a kvalita služeb v oblasti osobnostní diagnostiky je na nejvyšší úrovni.

MBTI® psychologické testování lze využít v manažerském a týmovém rozvoji nebo v různých oblastech prodeje. Konzultanti společnosti Coaching Systems jsou proškoleni, aby klientům uměli nejen určit osobnostní typ jednotlivců a odhalit potenciál k dalšímu rozvoji, ale umějí tento nástroj aplikovat do každodenního byznysu. Pomocí workshopů a výcviků postavených na MBTI® lze u týmů zvyšovat výkonnost, u manažerů efektivitu a u celý firem zlepšovat obchodní výsledky.

V České republice dosud fungují jednotlivci, kteří mohou MBTI® osobnostní diagnostiku nabízet, ale jejich možnosti jsou omezené. Společnost Coaching Systems bude mít nyní přímý přístup k know-how OPP, dalším psychodiagnostickým nástrojům (například: FIRO, 16PF, CPI...). a její konzultanti budou mít neustálou možnost se rozvíjet ve využívání těchto produktů.

Více informací naleznete na www.coachingsystems.cz a www.opp.com.

Petr Janeček

Projektový manažer

Coaching Systems, s.r.o.

Blanická 28, 120 00 Praha 2

www.coachingsystems.cz

Twitter: @coachingsprague

 

Co je MBTI®

Indikátor typu Myersové a Briggsové® (MBTI), založený na Jungově teorii osobnosti, je celosvětově využívaný model pro porozumění osobnosti a pochopení rozdílů mezi lidmi. Podle časopisu Fortune 500® 70% společností používá osobnostní typologii pro zlepšení efektivity svých pracovníků. Coaching Systems využívá inventářů založených na MBTI® a pořádá koučovací programy a tréninky, které jsou určeny k tomu, aby klientům pomohly zlepšit jejich vůdčí schopnosti, sestavit efektivnější týmy (a být jejich součástí) a zvýšit produktivitu prodejních týmů. Účastníci těchto rozvojových projektů procházejí tříkrokovým procesem stanovení osobnostního typu – od vyplnění inventáře, přes vlastní odhad až po diskusi s kvalifikovaným konzultantem.

Coaching Systems, s.r.o. – partner pro rozvoj vašich lidí

Společnost na českém trhu funguje od roku 2003. Soustředí se na propojování osobnostní diagnostiky MBTI® rozvojovými a manažerskými tréninky. To vše navíc rozšiřuje o koučování, kterým upevňuje získané znalosti a dovednosti trénovaných lidí.

OPP

Je přední evropská organizace v poskytování osobnostní diagnostiky. Zakladatelem společnosti je profesor na Oxfordské univerzitě Dr. Robert McHenry. Společnost OPP je výlučným vlastníkem autorských práv k psychodiagnostice MBTI® a FIRO.

www.opp.com