Kurzy Image Lab pomohou vrátit se do zaměstnání

Společnost Image Lab spouští od května projekt s názvem „Vracíme se: chceme uspět v práci a mít šťastný domov“, který bude pomáhat především rodičům na rodičovské dovolené s návratem do zaměstnání nebo při hledání jiného pracovního uplatnění.

PRAHA, 15. dubna 2013: Vrátit se po rodičovské dovolené zpět do práce je obtížné a mnohdy ještě těžší je najít na trhu práce jiné, lepší uplatnění. Pomáhat překonat tyto obtíže bude v Praze od května společnost Image Lab, a to v rámci projektu „Vracíme se: chceme uspět v práci a mít šťastný domov“. Do projektu se mohou přihlásit rodiče na rodičovské dovolené nebo ti, kteří se do práce vrátili před méně než dvěma lety. Šanci mohou také využít rodiče samoživitelé s dětmi do 15 let.

Celý projekt je postaven tak, aby jeho účastníci z řad rodičů znovunabyli sebevědomí pro jednání s novým nebo staronovým zaměstnavatelem a dokázali časově efektivně skloubit návrat do práce s rodinnými povinnostmi. Pokud se rozhodnou hledat jiné pracovní uplatnění, pomůžeme jim se sestavením životopisu a motivačního dopisu na konkrétní pozici a s přípravou na přijímací řízení. Budou tak mít příležitost osvěžit si dovednosti, které urychlí jejich adaptaci a usnadní zvládnutí nové pracovní role. Výsledkem by měl být spokojený zaměstnanec i zaměstnavatel,“ řekla k představenému projektu Ota Maderová, manažerka projektu, a dodala: „Návrat po mateřské dovolené je pro každého rodiče, ať už ženu nebo muže, velmi náročný a to nejenom psychicky, ale také fyzicky. Naše kurzy a workshopy, které jsou navíc pro účastníky zdarma, můžou účinně zájemcům pomoci se s tímto přechodem vyrovnat a prosadit se na velmi konkurenčním trhu práce.“

Projekt „Vracíme se do práce“ je složen z takových kurzů, aby maximálně pomohl a ulehčil rodičům návrat do zaměstnání. Jeho obsahem je proto například profesionální komunikace, asertivita a vyjednávání, sebeřízení – time management. Účastníkům také poradíme, jak sestavit přesvědčivý životopis a motivační dopis, jak uspět při přijímacím pohovoru nebo ”jak nezakopnout při prvním kroku”. Na to lze navázat individuálním koučinkem, v rámci kterého lze hledat pomoc při řešení obtížných situací v zaměstnání i doma.

Projekt společnosti Image Lab je financovaný ze zdrojů Evropského sociálního fondu, rozpočtu České republiky a hl. m. Prahy v rámci tzv. Operačního programu Praha - Adaptabilita(OPPA) Vzdělávací aktivity budou probíhat od května 2013 do listopadu 2014. Účast v něm je bezplatná, podmínkou je však bydliště v Praze. Více informací lze nalézt na www.vracimesedoprace.cz.

O společnosti Image Lab:

Poradenská společnost Image Lab s.r.o. se specializuje na oblast řízení a rozvoje lidských zdrojů.  Firma byla založena v roce 1996 a profiluje se na poradenské služby v oblasti rozvoje kompetencí a talentu zaměstnanců, především v segmentu firemního vzdělávání „soft skills“. Image Lab je specifický svým vlastním originálním know-how a schopností vytvářet pro svou především firemní klientelu komplexní rozvojové programy, které jsou vždy připravovány tak, aby maximalizovaly přidanou hodnotu a zároveň posilovaly motivaci zaměstnanců. Společnost Image Lab působí zejména v České republice a na Slovensku, realizuje ale například také v Izraeli, Indii či na Blízkém východě. Mezi její hlavní zákazníky patří banky, výrobní a obchodní společnosti, ICT firmy, stavební společnosti a společnosti pohybující se ve sféře automotive.