Milostný románek na pracovišti nepohorší ani neláká

Praha, 27. června 2012 – V květnové anketě pracovního portálu OnlinePráce odpovědělo 53% respondentů na otázku: „Jaký je Váš názor na milostný románek na pracovišti?“, neutrálně – milostný románek na pracovišti neřeší, ani neodsuzují. Pro 24% respondentů je však něco takového v zaměstnání naprosto nepřijatelné.

Květnová anketa pracovního portálu OnlinePráce, které se zúčastnilo 2133 respondentů, se tentokrát zaměřila na téma mezilidských vztahů na pracovišti. Podle 24% respondentů je jeden z častých aspektů vztahů - milostný románek mezi kolegy - na pracovišti zcela nepřípustný, podle přibližně stejného počtu (23%) naopak utužuje vztahy. Většina respondentů (53%) však něco takového neřeší, ale ani neodsuzuje.

Lidé v současné době tráví v zaměstnání přeci jen většinu svého času a není tedy divu, že si k sobě najdou cestu nejen v pracovním slova smyslu“, říká Lea Kozáková ze zákaznického servisu pracovního portálu OnlinePráce. „Konečně z některých psychologických průzkumů vyplývá, že milostný románek na pracovišti může přispět k vyšší produktivitě práce, protože tam lidé začnou trávit více času. Případný konec románku a vzájemná nevraživost kolegů však může znamenat i velmi nepříjemné pracovní prostředí pro ostatní v týmu“, dodává Kozáková.

*****

Pracovní portál OnlinePráce vznikl v roce 2006 a slouží jako inzertní server pro vyhledávání zaměstnanců ze všech regionů celé České republiky v různých oborech. Vedle toho firmám poskytuje ucelené služby v oblasti HR marketingu a uchazečům o práci nabízí komplexní poradenství při hledání práce. Jako první na českém trhu spustil v prosinci roku 2009 novou službu – online testování kandidátů, které umožní firmám hledajícím nové zaměstnance rychlejší a přesnější orientaci při výběru vhodných kandidátů. Více informací o portálu OnlinePráce najdete na www.onlineprace.cz, přímo o OnlineTestu kompetencí pak na www.onlinetestovani.cz.

 

N=2133