Randstad ČR přebírá část společnosti Start People ČR, poskytující služby v oblasti agenturního zaměstnávání

Společnosti Randstad s.r.o. a Start People s.r.o. uzavřely dohodu, na základě které Randstad s.r.o. přebírá část společnosti Start People s.r.o. zaměřenou na poskytování služeb v oblasti agenturního zaměstnávání v České republice. Počínaje dnem 1. září 2010 přecházejí veškeré aktivity společnosti Start People s.r.o. v oblasti agenturního zaměstnávání na Randstad s.r.o.

Díky této akvizici se pobočková síť Randstadu v ČR rozšířila o 5 nových kanceláří: Ústí nad Labem, Ostrava, Kutná Hora, Hradec Králové a Brno. Spojením obou firem došlo ke zdvojnásobení tržního podílu Randstadu, což ho v ČR řadí mezi 5 nejvýznamnějších hráčů ve svém oboru.

Tento významný krok umožní společnosti Randstad využít nové obchodní příležitosti a dále posílit svoji pozici na českém trhu. Randstad vstoupil do České republiky a na Slovensko v roce 2008 převzetím personálně-poradenské společnosti AYS Placements & Workshops s.r.o., která byla součástí mezinárodní skupiny Vedior. V současné době má Randstad 9 poboček v České republice a 1 pobočku na Slovensku.

Společnost Randstad nabízí řešení v oblasti agenturního zaměstnávání a další služby v oblasti řízení lidských zdrojů. Nabízíme širokou škálu služeb - agenturní zaměstnávání a zprostředkování práce (staffing), přímé zastoupení v sídle klienta (in-house services), dočasné zaměstnávání vysoce kvalifikovaných odborníků (professionals), získávání a výběr špičkových specialistů (search & selection) či komplexní řešení v oblasti HR (HR Solutions).

Po fúzi se skupinou Vedior v roce 2008 se společnost Randstad stala 2. největším poskytovatelem personálně-poradenských služeb na světě. Mezi 3 největšími hráči ve svém oboru figuruje v těchto zemích: Argentina, Belgie, Lucembursko, Kanada, Chile, Francie, Německo, Řecko, Indie, Mexiko, Nizozemí, Polsko, Portugalsko, Španělsko, Švýcarsko a Velká Británie; silnou pozici zaujímá také v Austrálii a v USA. Koncem roku 2009 měla společnost Randstad přibližně 25 500 zaměstnanců ve více než 4 100 pobočkách a zastoupeních v sídlech klientů, a to celkem ve 44 státech světa.

Tržby společnosti Randstad v roce 2009 dosáhly 12,4 mld eur. Společnost byla založena v roce 1960 a její centrála se nachází v nizozemském Diemenu. Akcie Randstad Holding nv jsou obchodovány na burze NYSE Euronext Amsterdam. Pro více informací prosíme navštivte www.randstad.com.