Studenti práv mohou soutěžit o měsíční stáž

Advokátní kancelář TaylorWessing e|n|w|c Advokáti vyhlásila první ročník literární soutěže o nejlepší úvahu o právu a zdraví, která je určena pro studenty práv.

Chceme studenty motivovat, aby o právu přemýšleli v jiných souvislostech než pouze způsobem, který mají zažitý ze svého studia. Pro první ročník jsme proto zvolili téma, které se týká skutečně každého,“ uvádí k vyhlášení soutěže Erwin Hanslik, partner české pobočky TaylorWessing, a dodává: „Ačkoliv si to moc neuvědomujeme, otázka zdraví nás provází po celý život již od narození a prolíná se tím pádem skrze většinu právních oborů najednou. V jednu chvíli se můžeme bavit o odpovědnosti za škodu, trestní odpovědnosti za ublížení na zdraví nebo o problematice eutanazie.“

Do soutěže se mohou zapojit všichni studenti právnických fakult vysokých škol z celé České republiky. Jejich úkolem bude sepsat v anglickém jazyce úvahu na téma „Kdy zdraví potřebuje advokáta“ v rozsahu 2-3 normostran. Účastníci budou v dubnu pozváni na slavnostní recepci, kde budou vyhlášeni vítězové, kterým zástupci kanceláře předají diplomy. Hlavní cenou je letní měsíční placená stáž v jedné z poboček advokátní kanceláře, které se nacházejí ve Vídni, Praze, Bratislavě, Budapešti a Varšavě.

Soutěžní příspěvky vyhodnotí odborná porota ve složení:

  • Univ. Prof. DDr. Roland Staudinger, MSc, jednatel společnosti MEDITERRA s.r.o., předseda poroty
  • JUDr. Petr Šustek, Ph.D., odborný asistent na katedře občanského práva právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze
  • Mgr. Michal Růžička, novinář
  • Dr. Erwin Hanslik, partner TaylorWessing e|n|w|c Advokáti

Texty je možné zasílat pouze elektronicky na e-mailovou adresu jiri.kana@stance.cz a zpráva musí být označena předmětem „Literární soutěž“.

Úplné soutěžní podmínky účastníci naleznou na stránkách www.facebook.com/soutezprostudentyprav. Nejzazší termín pro zaslání práce je 28. února 2013, vyhlášení pak proběhne 15. dubna téhož roku.

V Praze dne 22. listopadu 2012 

O Taylor Wessing

Taylor Wessing je přední mezinárodní advokátní kancelář. Svým klientům nabízí na míru přizpůsobená inovativní řešení, která jim pomohou dosáhnout jejich ambiciózních cílů. Téměř 900 právníků v 22 kancelářích v Evropě, na Středním východě a v Asii nabízí společnostem z celého světa integrované právní poradenství ve všech oblastech národního a mezinárodního obchodního práva. Kancelář má zvláštní odborné znalosti v oblasti práva obchodních společností, finančního práva, nemovitostí, duševního vlastnictví a soukromého vlastnictví. Taylor Wessing má také rozsáhlé zkušenosti v oblasti poradenství pro klienty v Severní Americe, Brazílii a Indii.

Taylor Wessing se zaměřuje na odvětví zítřka: technologie, média a telekomunikace, zdravotnictví a přírodní vědy, nemovitosti a infrastrukturu, energii a životní prostředí a finanční instituce a služby. Zejména celosvětově uznávané odborné znalosti v oblasti ochrany práv duševního vlastnictví podtrhují sílu v oblasti znalostních odvětví. Více informací se dozvíte na www.taylorwessing.com.