Tieto spolupracuje s vysokými školami a zvyšuje odbornost studentů

Ostrava, 15. dubna 2013 – Společnost Tieto, největší severoevropský dodavatel IT služeb pro soukromý i veřejný sektor, zahájí tento týden v pořadí již šestý odborný kurz Tieto IT Akademie, který se tentokrát zaměřuje na správu serverů s pomocí produktů Microsoft. Účastníci z řad vysokoškolských studentů se zaměřením na informační technologie si jeho prostřednictvím mohou rozšířit odbornost o nové znalosti i praktické zkušenosti. Program je jednou z celé řady dlouhodobých aktivit společnosti Tieto zaměřených na studenty či absolventy vysokých škol.

Tieto IT Akademie je odborný kurz v rámci studentského programu společnosti Tieto, jehož cílem je především zapojit studenty do profesionálního světa informačních technologií a podělit se s nimi o znalosti a zkušenosti z praxe, což v důsledku také zvyšuje možnosti jejich uplatnění na trhu práce,“ říká Petra Karasová z personálního oddělení společnosti Tieto.

Firma v rámci svého studentského programu a ve spolupráci s Fakultou elektrotechniky a informatiky na Vysoké škole báňské – Technické univerzitě Ostrava již čtvrtým rokem organizuje rovněž odborné praxe pro studenty, které jim umožňují získat cenné praktické zkušenosti. Mezi další podobné aktivity společnosti Tieto patří například IT workshopy, semináře či exkurze, díky kterým se studenti mohou seznámit s pracovním prostředím.

Účastníci z řad studentů vysokých i středních škol si podle našich zkušeností velmi cení například semináře Young professional day, který jim pomáhá s přípravou na výběrové řízení do IT společnosti formou fiktivního přijímacího pohovoru,“ vysvětluje Karasová.

Počet absolventů, které firma přijala do zaměstnání, se v posledních letech pohybuje mezi padesáti až osmdesáti ročně. Společnost Tieto dlouhodobě patří mezi největší zaměstnavatele v oboru IT v celé zemi a v Moravskoslezském kraji je absolutní jedničkou. V české pobočce společnosti aktuálně působí bezmála 2 000 IT specialistů. Konkrétně se jedná o programátory, správce sítí a serverů, databázové specialisty, testery, softwarové architekty apod.

Více informací o aktuálních akcích v rámci studentského programu se nachází na webu společnosti Tieto.

O společnosti Tieto

Tieto je největší severoevropský dodavatel IT služeb, poskytující komplexní služby v oblasti IT pro soukromý i veřejný sektor. Jako důvěryhodný partner v transformaci IT pomáháme našim zákazníkům přizpůsobit jejich procesy a podnikání požadavkům trhu. V Tieto klademe velký důraz na profesionální růst a výsledky. Společnost Tieto, založená v roce 1968, se sídlem v Helsinkách a čistými tržbami 1,8 miliard eur zaměstnává na 17 000 expertů a působí ve více než 20 zemích světa. Její akcie jsou obchodovány na burze NASDAQ OMX v Helsinkách a Stockholmu.