Přidat komentář

Komentáře k článku - Techniky náboru zaměstnanců pomocí sítě LinkedIn: Nezbytný úvod do problematiky social recruitmentu (1/7)

Zpět na článek - Techniky náboru zaměstnanců pomocí sítě LinkedIn: Nezbytný úvod do problematiky social recruitmentu (1/7)


  • 23.7.2013 07:51:05   Buňák
    Odpovědět
    Tak nevím, článek prošpikovaný amerikanismy ze kterého se nic nedozvíte. To je současný směr v náboru zaměstnanců?
    • 23.7.2013 10:36:12   Josef Kadlec
      Odpovědět
      Zas tolik jich tam nebude: ) Snazil jsem se je, co nejvice omezit, ale nektere vyrazy jdou prelozit jen velmi spatne (napr. networking) nebo pouziti ve vete je tezkopadne (napr. social recruitment) a je vystiznejsi pouzit puvodne anglicky vyraz. Stejne jsou to vyrazy, ktere jsou v ceskem jazyce bezne pouzivane, stejne jako Googlovat nebo odborne vyrazy, v tomto pripade z HR oblasti. Budu se snazit, aby pro Vas dalsi dily byly srozumitelnejsi. Dekuji za nazor.
      • 23.7.2013 13:44:32   Buňák
        Odpovědět
        Děkuji za odpověď. Na můj vkus je jich tam opravdu dost. Já pracuji v IT, kde se to amerikanismy a podobnou "odbornou terminologií" jen hemží, ale přesto se mi daří držet české názvosloví a všichni mi rozumí. Možná je to tím, že jsem starší ročník a na škole nás ještě učili česky. Myslím že používání amerikanismů a podobných termínů je módní záležitost, bez které by si asi mluvčí připadal před posluchači, potažmo čtenáři, jaksi méněcenný. A přitom kdyby se vyjadřoval česky, rozumělo by mu daleko více lidí, měl by větší ohlas a sklidil by i větší uznání nejenom kolegů.
  • 25.7.2013 08:52:27   jp
    Odpovědět
    Nemám rád tvrzení typu obecná statistika říká, že 80% pozic se obsadí pomocí sociálních sítí... Máte pro to zdroje? Odkud jste čerpal????
    • 28.7.2013 01:03:29   Josef Kadlec
      Odpovědět
      Tomuto tvrzeni bych uz ani nerikal statistika. Uvadi jej mnoho zdroju (nektere i podrobneji, ale vsechny zdroje se drzi zhruba cisla 80 %) vcetne personalnich agentur provadejici svoje vyzkumy (napr. Adler Group) nebo take sam LinkedIn (najdete ve whitepaparech na webu LinkedInu). Mam i nektere interni statistiky konkretnich spolecnosti a ta cisla odpovidaji. Samozrejme to chce brat jako makro udaj, ktery nebude platny ve vsech regionech nebo oborech.
      • 19.8.2013 10:56:28   jp
        Odpovědět
        Buď říkáte, že něco je statistika (nerozumím, co znamená obecná?), pak by to mělo být podloženo nějakými průzkumy a pak se ještě můžeme bavit, nakolik je to relevantní průzkum. Anebo je to pak tvrzení jedna paní povídala... a ne žádná statistika. A tak to podle mne je. Pokud byste napsal, že vy se domníváte, asi bych to vnímal seriózněji, takto mi to přijde jako hodně manipulativní a tím pro mne nedůvěryhodné....
Přidat komentář