AJŠA se stala certifikovanou asociací

Praha 23. dubna - AJŠA Asociace jazykových škol a agentur prošla úspěšně certifikací. Tato ověřuje kvalitativní zásady, které jsou sepsány v Normě AJŠA pro kvalitní jazykové vzdělávání. Certifikaci v průběhu března realizovala renomovaná nadnárodní certifikační společnost Bureau Veritas. AJŠA společně s Bureau Veritas normu vyvíjely téměř rok.

AJŠA používá externí certifikaci, která zaručuje kvalitu, objektivitu a důvěryhodnost, a která tak je potvrzena a kontrolována externí autoritou. Asociace tímto jasně dává najevo své směřování - po zavedení Kodexu kvality zavádí vyšší kvalitativní měřítka pro členské školy. Celý certifikační proces je pro řádné členy plně hrazen z prostředků asociace.

Na 15. výjezdním zasedání v Mostě, které proběhlo uplynulý víkend, bylo dalším nosným tématem také řešení situace ohledně výběrových řízení zaměřených jen na cenu.

AJŠA společně s druhou asociací jazykových škol ACERT deklarovala společný zájem o změnu současného neudržitelného stavu, kdy se státní zakázky vypisují s jediným výběrovým kriteriem a tím je cena.

Na programu jednání bylo dále řešení interních záležitostí asociace, např. pomaturitní studium, jazykové zkoušky místo maturity, spolupráce s ACERT, společné nákupy pro asociaci, apod. Následný workshop byl zaměřen na nábor lektorů a práci s nimi.

AJŠA je největší profesní sdružení jazykových škol v České republice. V současnosti sdružuje 39 řádných členů a 4 partnery. V červnu oslaví 7. výročí svého vzniku.

AJŠA Asociace jazykových škol a agentur České republiky, o.s.

Burzovní Palác Rybná 682/14

110 00 Praha 1

http://www.ajsa.cz

Kontakt:

Petr Pasek, tiskový mluvčí e-mail: petr.pasek@slune.cz, tel.: 777 758 631

Ondřej Kuchař, prezident asociace e-mail: kuchar@j-c-l.cz, tel.: 608 862 697

Zdroj: AJŠA - AJŠA - Asociace jazykových škol a agentur České republiky
Zobrazit přehled článků ze zdroje AJŠA