Firmy více sázejí na benefity

Firmy si dnes stále více uvědomují, že vyplácet zaměstnancům pouze mzdu již nestačí. Získat nové pracovní síly nebo si udržet stávající tak pomáhají nejrůznější benefity. Tento trend se prosazuje zejména v Praze, kde je největší nedostatek zaměstnanců.

Podle výzkumu společnosti Robert Half International patří mezi nejčastější benefity v ČR stravenky, občerstvení a nápoje na pracovišti, jazykové kurzy a týden dovolené navíc. V řadě firem dostávají zaměstnanci také dárky podle oboru působnosti, například ve formě slev na příslušné výrobky a služby.

Největší výhody mají manažeři. Při nástupu často automaticky dostanou služební notebook s možností připojení k internetu, mobilní telefon pro soukromé účely nebo i automobil. Stoupá také počet firem, které nabízejí proplácení městské hromadné dopravy a příspěvky na školení. Populární jsou dále dětské tábory, permanentky na sportoviště, poukázky na vitamíny či lístky na divadelní představení.

Někde mohou zaměstnanci dosáhnout i na akcie společnosti. Například ve společnosti Zentiva jsou k dispozici klíčovým manažerům. U Vodafone má dokonce každý zaměstnanec automaticky nárok na určitý počet akcií.

-kk-

Zdroj: iHNed.cz - online zprávy Hospodářských novin
Zobrazit přehled článků ze zdroje iHNed.cz